Лица Актьори

Ханибал е просто един стилен джентълмен - интервю с Лорънс Фишбърн

Добави коментар

Аз имам афинитет към добрата храна така или иначе, така че съм сто процентов „Fannibal” на вечерите с Hanibal!

Лорънс Джош Фишбърн III е американски актьор, сценарист, режисьор и продуцент. Най-известен е със своята роля като Морфей в Матрицата и Д-р Реймънд Лангстън в криминалния сериал От местопрестъплението.

Ето какво казва Лорънс Фишбърн за втория сезон на Ханибал, в който пресъздава ролята на следователя от ФБР Джак Крофорд

Как започва първи епизод на сезон 2?

Епизодът започва с Джак и Ханибал, които са в къщата на Ханибал и възнамеряват да вечерят. И изведнъж, без каквото и да било предупреждение двамата се хвърлят в един злостен, брутален бой, който започва от нищото, продължава известно време и изведнъж свършва, преливащ от насилие.

Бихте ли разказал малко повече за тази бойна сцена?

И двамата с Мад имаме опит във филмовия бой. Хореографията на този бой беше с продължителност 4 минути, но в крайна сметка на екран останаха 2,5 минути от нея. Част от причината да постъпим така беше, защото когато се снима филм, за да имаме 4 минутна завършена бойна сцена, трябва да разполагаме с 2-3 седмици, за да се подготвим и да я заснемем. Ние разполагахме с един ден, всъщност с 21 часа. Нещата се получиха перфектно, не само защото двамата с Мадс имаме достатъчно опит, а защото работихме с невероятни каскадьори, невероятен координатор, невероятни дубльори, невероятен екип, който освен всичко не допусна никакви контузии, което е наистина невероятно!

Забавлявахте ли се, докато снимахте боя?

О, да! Беше страхотно! Двамата с Мадс се оказахме много подходящ тандем. Беше наистина вълнуващо и то не само за нас, мисля, че и зрителите ще го харесат.

Какво намеква за отношенията между Джак и Ханибал този бой?

Основно дава идеята, че в някакъв момент Джак ще се усети относно Ханибал. Знаете, че в края на първи сезон Уил първи разбра, какво се случва всъщност, но беше сам в това.

Лорънс Фишбърн - Ханибал

Как бихте описал стила на Ханибал?

Красива и ерудиран европеец. Той е просто един стилен джентълмен.

Какво харесвате най-много в продукцията?

Цялото действие се движи от героите. Има трима главни герои – Ханибал, Уил и Джак. Триъгълник, който взимодейства основно като играе психологическа игра на котка и мишка. Уил манипулира Джак. Уил се опитва да манипулира Ханибал. Плотът е подвижен, променлив. Ние притежаваме емоционална дълбочина, защото се справяме с ужасни ситуации и никога не се опитваме да полираме, да внесем измамна външност на тези ужасяващи картини, с които се сблъскавме всеки ден. Често тези живи картини илюстрират какво се случва всъщност с героите на емоционално и психолкогическо ниво. Това са фундаментални човешки неща, в нещо като психоаналитична рамка и е чудесно да бъдат изиграни! Това са нещата, които много харесвам в продукцията, без да споменавам невероятно елегантните костюми, ризи и вратовръзки, които ми се налага да нося, също както и празника за окото ми, поглеждайки към гардероба на Ханибал. А и Уил ще поумнее по отношенив стила си на обличане малко по-късно в сезон 2, което също си заслужава да бъде видяно.

Какво да очакват феновете от втори сезон?

Могат да очакват още повече лудост! Ще стане още по-откачено! Ако феновете са мислели, че сезон едно е откачен, да се приготвят за още по-голяма лудост! Ще има и много отвратителни, ужасни изненади!

Коя е лобимата Ви сцена?

С човешкото око. Тази сцена направо ме разби! Помня, как ходя из сета, който се затопляше от пода, защото всички статисти бяха голи и лежаха на пода в огромен кръг. Обикаляхме двамата с Мадс и трябваше да се възмущаваме и да възклицаваме колко ужасно е това, което виждаме. Но всъщност това, което преживях вътрешно беше точно обратното. Беше толкоа красиво! Направо ми идваше да се съблека и да легна сред статистите! Беше топло и можеше да се усети благоуханието на всяко човешко тяло. Феромоните просто се рееха из въздуха на топлата стая, телата бяха намазани с вазелин за да може кожата им да е гладка и блестяща и всички се намираха в уникален покой. По едно време се чу тихо прохъркване. Един от статистите беше заспал абсолютно невъзмутимо...

Колко души бяха необходими за да се направи човешкото око?

49, 50 души лежаха голи в кръг.

Кой е любимият Ви сет?

Много харесвам Балтиморската болница за криминално проявени психично болни. Обичам това място! С всички тези клетки, направо страхотно!

След като Джак изгуби вярата си в Уил, как ще я кара Уил занапред?

В сезон 2 Уил Греъм се намира в може би най-самотното място на света. Това е Балтиморската болница за криминално проявени психично болни. Нямам представа как някой би се справил с подобно положение, но хубавото при Уил е, че благодарение на неговото състояние, той има възможност да „излиза” от килията си, може да пътува в съзнанието си, дори да отиде за риба. Доста интересно от актьорска гледна точка и аз съм сигурен, че Хю даде всичко, на което беше способен

Лорънс Фишбърн - Ханибал

Джак изпитва ли угризения заради това, което се случва с Уил?

Джак е в пълно противоречие и буквално се разкъсва! Той е убеден, че Уил е извършил всички тези престъпления, защото всички доказателства, неопровержими доказателства, сочат в тази посока. От друга страна е безкрайно разочарован от факта, че Уил не е този, за когото го е мислел, не може да приеме предателството. После идва и вината, че може би той е виновен за случилото се, защото го е притискал прекалено много и това е довело до колапса на неговата психика.

Как ви се стори идеята Уил да бъде заменен от Ханибал?

Логична. След като Уил е в затвора, Джак трябва да наеме нов човек, а кой е по-подходящ от Ханибал? Котката е пусната в клетката с канарчето, но той няма как да знае това...

Какви са взимоотношенията между Джак и Ханибал в сезон 2?

Ханибал и Джак са колеги, професионалисти, също и двама мъже, които се наслаждават взаимно на компанията си. Знаете изтънчеността и стила на Ханибал, качества, на които Джак истински се възхищава. Също както и на интелекта му. Но освен това, Ханибал помага на Джак да се справи по-лесно с това, което преживява сам с болната си жена, той на практика я спасява веднъж и така Джак се оказва многократно задължен на Ханибал. Доста интересни взаимоотношения...

Наслаждавахте ли се да разкривате други страни от характера на Джак?

Да, приятно е. Много е приятно. Винаги съм харесвал да играя чисто човешки роли.

Какво си спомняте най-ясно от сезон 1?

Краят на сезона, когато трябваше да стрелям по Уил Греъм. Не се чувствам зле от това, защото съм убеден, че съм постъпил правилно. Държеше се като луд, повърна едно ухо. Всеки път, когато го попитах кой уби всичките тези хора, той сочеше към Лектър, което е направо нелепо! Лектър е толкова добър човек!

Какво смятате за феновете, които се нарекоха “fannibals” и буквално заляха социалните мрежи?

Аз нямам профили в нито една мрежа, но смятам това за прекрасно! Не знам какво друго да кажа, освен да благодаря на тези хора! Благодаря, благодаря, благодаря ви много! За Бога, та това е чудесно!

Бяхте ли изненадан от ентусиазма на феновете?

Удивен съм! Шокиран съм! Много приятно съм изненадан! Това е удивително!

Знаехте ли, че сериалът ще бъде толкова добре приет?

Знаех си, че е добър! Знаех, че ще се класира добре дори само заради факта, че негов автор е Браян Фулър, с неговата креативност и въображение. Комбинацията от въображението на Браян и това, което направи с оригинала – той не го измисли наново. Просто влезе по-дълбоко, разкри нови пластове и ги експлоатира по най-добрия начин. Поканата към Мадс за ролята на Ханибал също намирам за гениален ход, защото той я превърна в шедьовър, давайки най-доброто от себе си, от стила си, от енергията си.

Как връзката между Джак и Ханибал се отразява на връзката между Джак и Уил?

Напрежението е огромно! Има много недоверие от страна и на Джак и на Уил. Докато Уил е обвинен и лежи в затвора, той не спира да търси начин да се оневини и да поправи най-голямата си грешка - че не е успял с всичките си умения, да види истинската същност на Ханибал. Джак пък вече работи рамо до рамо с Ханибал, което му дава повече възможности да разбере евентуално кой всъщност е Ханибал. Ханибал пък от своя страна, се опитва да отдалечи Джак от следата чрез манипулация и да затвърди това, което вече е постигнал.

Имахте ли някаква предварителна информация относно това, което ще се случи в сезон 2?

Аз имах късмета да бъда в Лос Анжелис, докато Браян работеше заедно с екипа си върху сценария. Сядах сред тях и просто слушах. Беше толкова забавно и вълнуващо! Беше красиво, отблъскващо и плашещо! Той притежава невероятен талант да описва това, което ние трябва после да направим. Аз не съм голям фен на филмите на ужасите, или поне не бях, но начина по който той описва нещата, с неговия елегантен и изтънчен стил, някак целият този ужас става много атрактивен. Непрекъснатото движение, динамиката са все неща, което аз като актьор ценя високо.

Бихте ли определили сериала като едновременно ужасен и прекрасен?

Едно от нещата, които обожавам да чувам от феновете е: „Ужасно харесвам сериала, но не мога да го гледам след десет вечерта!”. Да, записват го и после го гледат през деня, по светло, защото доза „Ханибал” преди сън предизвиква кошмари! Обожавам това! Това означава единствено, че сме си свършили добре работата.

Коя е любимата ви сцена от първи сезон?

Сред всички ужасяващи сцени от първия сезон, моят фаворит е сцената с музиканта, с виолончелото изработено от човешко гърло! Зловещо, страховито, ужасно!!!

Очаквате ли с нетърпение да седнете отново на масата на д-р Лектър?

Абсолютно! Винаги е удоволствие да седнеш на неговата маса. Само помислете къде се намира тази маса, салонът, в който се намира е просто прекрасен! После фактът, че д-р Лектър винаги сам приготвя вечерята, и винаги е много вкусно, и винаги е придружена с най-подходящото вино! А музиката..., музиката е специално подбрана за да подхожда на храната! Изключителен лукс! Аз имам афинитет към добрата храна така или иначе, така че съм сто процентов „Fannibal” на вечерите с Hanibal!

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Ханибал , Лорънс Фишбърн

Започва сезон 3 на хитовия сериал „Ханибал“ по БНТ 1

Започва сезон 2 на хитовия сериал „Ханибал“ по БНТ 1

Сериалът „Ханибал“ започва по БНТ 1

Уил и Ханибал са двете страни на една и съща монета - интервю с Хю Данси

"Ханибал" е страшен, но пълен с изненади - интервю с Мадс Микелсен