Лица Актьори Актуално Други

Мат Смит: "Домът на дракона" няма да се опитва да копира "Игра на тронове"

Добави коментар

Мат Смит обещава, че предисторията на сериала "Игра на тронове" - "Домът на дракона" - няма да се опитва да копира своя предшественик.

Мат Смит като принц Деймън Таргариен и Ема Д'Арси като принцеса Рейнира Таргариен

Мат Смит като принц Деймън Таргариен и Ема Д'Арси като принцеса Рейнира Таргариен

© HBO

По време на интервю за CNET, в което промотира новия си филм “Последна нощ в Сохо", Мат Смит сподели предизвикателствата, свързани с работата по сериал като "Домът на дракона". "Игра на тронове”, предшественикът на сериала на Смит, беше международен хит. Актьорът заяви, че няма да копират директно "Игра на тронове”, а ще се опитат да внесат свой собствен стил в популярния свят създаден от Джордж Р.Р. Мартин.

“Опитваме се да направим сериал, който да е забавен на много различни нива и да има подобен обхват и амбиция в много отношения като предишния сериал. Очевидно е, че не можем да повторим успеха на "Игра на тронове", защото той се появи в много специфичен момент. Той беше свое собствено, уникално явление.”
Оливия Кук като Алисент Хайтауър и Рис Ифанс като Ото Хайтауър

Оливия Кук като Алисент Хайтауър и Рис Ифанс като Ото Хайтауър

© HBO

Миналият месец HBO пусна първия официален тийзър на “Домът на дракона”.

HBO пусна първия официален тийзър на Домът на дракона

Вижте повече

HBO пусна първия официален тийзър на Домът на дракона

Първият официален тийзър на Домът на дракона бе представен за първи път като част от днешното събитие за стартиране на стрийминг услугата HBO Max в Европа.

Минлата година, HBO избра актьори за главните главни в “Домът на дракона”: Оливия Кук ще влезе в ролята на Алисент Хайтауър, Ема Д'Арси се присъедини към сериала като принцеса Рейнира Таргариен, а Мат Смит ще влезе в ролята на принц Деймън Таргариен, Пади Консидин ще влезе в ролята на крал Визерис Таргариен. През февруари 2021, към проекта се присъединиха още Рис Ифанс в ролята на сър Ото Хайтауър, Стив Тусан в ролята на лорд Корлис Веларион, Ив Бест в ролята на Ренис Веларион и Соноя Мизуно в ролята на Мисария.

Ko-създател и изпълнителен продуцент на сериала е Джордж Р. Р. Мартин; ко-създател, изпълнителен продуцент и сценарист е Райън Кондал; режисьор на пилотния и други от епизодите, както и изпълнителен продуцент е Мигел Сапочник; изпълнителни продуценти са Винс Джерардис („Тепепорт“) и Рон Шмид; Сара Хес („Дедууд“) е изпълнителен продуцент и сценарист; режисьори на епизодите са Клеър Килнър, Гита В. Пател и носителят на награда Еми - Грег Яйтанес (за „Д-р Хаус“).

Премиерата на "Домът на дракона" е планирана за 2022 г.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Домът на дракона , Игра на тронове , Стрийминг , HBO GO , HBO MAX , Мат Смит

Max с втори официален тийзър за „Пингвинът“ с Колин Фарел

Започнаха снимките на предисторията на „Игра на тронове“

HBO Max се превръща в Max

Първи тийзър на DUNE: PROPHECY

"Домът на дракона": Нов трейлър разкрива епичната битка за Железния трон