Лица Актьори Актуално В програмата

Грег Киниър за ролята си в „Безсрамник“

Добави коментар

Най-новият сериал по AXN „Безсрамник“ е дръзка адвокатска драма, базирана на австралийски сериал със същото име.

Историята проследяава изпълнения с хумор и хаос живот на адвоката по наказателно право Кийгън Дийн (Грег Киниър), чиято пълна липса на такт, дискретност и самоцензура, в съчетание със саморазрушителните му наклонности, го правят идеален за дела, които никой друг от колегите му не желае да погледне.

AXN предоставя на вниманието Ви интервю с Грег Киниър, който говори за това, как е успял да се свърже с героя си, за подхода си към изиграването на такъв краен характер, как се е променил неговият възглед за съдебната система и още...

AXN: До каква степен си приличате с героя си, какво ви свързва?

Грег Киниър: И двамата сме ужасни комарджии, а и както аз нямам умения в областта на наказателното право, така и Кийгън изглежда измъчван и от собствената си липса на способности, но истината е, че не знам... Мисля, че това, което ме привлече към героя, когато видях австралийското шоу, беше неспособността на Кийгън да избяга от себе си, от своите нужди, желания и зависимости, от целият този омагьосан кръг, в който се върти. Тази идея за „две крачки напред, три назад“ ми се видя много привлекателна в героя ми, не че аз нямам собствен багаж със саморазрушителни черти, макар и доста по-скромен от неговия - че кой няма! Но при него лекотата, с която непрекъснато обърква нещата и системно самовзривява мините, с които се е обградил, бяха нещото, което ми се видя доста забавно в ролята, а и не бях играл адвокат до сега...

AXN: Как подходихте към тази роля на крайностите?

Грег Киниър: На този свят има безкрайна палитра от много, много цветни типове, както мъже, така и жени. Има и присъщото презрение, което адвокатите на защитата получават, когато защитават тези, които всички признаваме за виновни или смятаме за виновни. Въпреки това, тези хора са съществена част от равновесието на справедливостта и аз не знам до колко ще успеем, но ми се иска зрителите да разширят възприятията си за точно тези правозащитници. Хазартният елемент е да бъдеш някой, който се заема с работа, която никой друг не иска и същевременно представя и подкрепя хора, които по всяка вероятност са от тъмната страна на силата. Тук идва и предизвикателството за мен, защото трябваше да намеря баланса между това да бъда колоритен, понякога презрян и същевременно някой, който наистина вярва в нещо. А най-страхотното в шоуто е, че повечето хора, които моят герой представлява са виновни и истината е, че точно така работи системата. Ако сте невинен или няма достатъчно убедителни доказателства, които да ви изправят срещу държавата, вероятността никога да не стигнете до съд е огромна! Разбира се, съдът е мястото, където се случват всички забавни неща, така че ние представяме случаи, които стигат до съд, но има и такива, в които договарянето се случва в задните стаички на съдебната зала. На този свят има много цветни герои! Виждал съм много от тях и те са удоволствие за гледане!

AXN: Откакто станахте част от шоуто, как се промени Вашето виждане за съдебната система?

Грег Киниър: Просто винаги съм смятал, че хората, които са попаднали в някакъв правен казус, в крайна сметка сядат пред съдебните заседатели и преминават през един праволинеен и много чист процес на правосъдие. Това, което шоуто направи с помощта на адвокатите, които го консултират е, че бързо ни показа, как нито един от тези случаи не се решава по права линия! Всички случаи варират – една голяма част от тях никога не стигат до съда, а при тези, които все пак достигат изходът от делата далеч не съвпада с очакванията. В огромна част от процеса няма никаква последователност, което не е непременно лошо. Може би това е причината да има толкова филми и телевизионни предавания посветени на правораздавателната система. Просто има голям дисбаланс между процеса и резултата и „справедливостта“ не винаги е справедлива. Това стана пределно ясно с помощта на много от момчетата, до които имахме достъпи с които разговаряхме, и се опитваме да представим това максимално честно в сериала.

AXN: Изглеждате като човек, който обича да работи много. Ако погледнете кариерата си в този момент от живота си, мислите ли, че Ви се предлагат по-интересни възможности, в сравнение с преди?

Грег Киниър: Е, не знам дали ще се съглася, че съм човек, който обича да работи много, може да се наложи да поспорим по въпроса (смее се). Играл съм в много филми, имал съм много роли, но нито една не е била главна и не е изисквала такова огромно количество време от моя страна. Отстрани, предполагам, това е част от илюзията за актьорската професия – че винаги е така, но не е. Както във всяка професия и тук има баланс, което със сигурност ми допада. По такъв вид шоу, очевидно има много работа, особено в началото, защото сериалът беше почти изцяло фокусиран върху моя герой, преди да започнем да привличаме всички гост звезди и другите страхотни актьори. Но според мен не е по-различно от всеки аспект по всяко друго време от професионалния ми живот до сега, в смисъл, че никога не знаеш какво да очакваш от една работа до следващата.
„Безсрамник“ по AXN - всеки понеделник от 21:00.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Безсрамник