Лица Актьори Актуално В програмата

Джесика Алба и Габриел Юниън споделят мисли и чувства за „Лоши момичета“ сезон 2

Добави коментар

„Лоши момичета“ сезон 2 с премиера тази вечер по AXN!

Тази вечер в 21, Габриел Юниън и Джесика Алба за втори сезон ще влязат в ролите на дръзките „Лоши момичета“ от франчайза на Джери Брукхаймър, за да борят престъпността по улиците на Лос Анжелис и да предизвикват статуквото.

Успехът на сериала, в чийто главни роли са две цветнокожи дами е забележително постижение само по себе си, най-вече предвид факта, че техните героини не са жертвите, които клишетата са ни научили да виждаме в подобни роли, а точно обратното.

„Не бях сигурна дали хората са готови за нас по този начин, но когато видях рейтингите след първия сезон и информацията, която седеше зад тях, стана ясно, че никой от нашите зрители не е сядал пред екрана, за да нахрани предразсъдъците си, а напротив!“, споделя Джесика Алба.
„Винаги съм знаела, че снимаме супер сериал, също както винаги съм знаела, че правим нещо провокативно, което ще отвори очите на хората и ще предизвика полемики, които не се срещат често в традиционните медии“, продължава Джесика. „Вярвам, че се противопоставихме на всички стереотипи за жените на определена възраст – ние можем да работим в синхрон и да си партнираме без да се конкурираме. И ние сме хора и допускаме грешки, а и вършим неща, които обикновено се правят само от мъже.“

Във втори сезон, докато Сид скърби за внезапната загуба на приятел и се мъчи да намери отговори, Маккена трябва да се справи с последиците от отвличането на дъщеря ѝ Изи и погрома, който това отвличане стоварва върху брака ѝ. Но когато мощна вълна от престъпления в Кореатаун заплашва да унищожи общността, Сид, Маккена и екипът на полицията в Лос Анжелис трябва да спипат виновниците преди да е станало твърде късно.

„Сид и Нанси са две цветнокожи жени в Лос Анжелис, при които правилата не са на особена почит и които не демонизират цели групи от хора, за да угодят на затворническата индустрия в града на ангелите”, казва Юниън.

Що се касае до нескончаемия проблем с расовата нетолерантност в истинския живот и двете дами са на едно мнение:

„Моите деца са от смесена раса, семейството ми е от смесена раса“, казва Джесика Алба. „Аз съм мексиканка, съпругът ми е чернокож и има толкова много социална несправедливост, която засяга цветнокожите от много, много дълги години. Кучетата си лаят, керванът си върви, нищо ново под слънцето. Единственото различно според мен е достъпът до информация и това, че тя се консумира по нов начин с по-отворени очи и сърца.“
„Престъпленията на расистка основа, за които толкова много се шуми напоследък, вече не могат да бъдат отричани и пренебрегвани именно заради средствата за масова информация. Просто всичко е пред очите на хората, всичко се вижда!“, допълва Габриел Юниън.

Дали говори на тези тема с децата си в къщи, питаме Джесика Алба?

„Да, говорим за това. Децата ми също имат достъп до тази информация, който аз никога не бих им спестила и заедно сме се молили за майките и бащите, за семействата, чийто шанс да бъдат заедно по-дълго време е бил отнет.“, казва Алба. „Аз се опитвам да запазя нещата в перспектива и да отгледам децата си като граждани на света, които изпитват състрадание и емпатия и чувстват отговорност да направят нещо повече и по-смислено с времето отредено им на Земята, да се замислят с какво биха допринесли за по-добър свят, който да завещаят на своите деца...“

Гледайте втори сезон на „Лоши момичета“ от 5-ти април, всеки понеделник от 21:00.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Лоши момичета

Габриел Юниън и Джесика Алба за „Лоши момичета“