Лица Актьори Актуално Други

Шемар Мур за петия сезон на „Специален отряд“ от 29 март по AXN

Добави коментар

По повод премиерата на петия сезон на „Специален отряд“ по AXN, предлагаме на вниманието Ви кратко интервю със звездата.

Мускулестият красавец Шемар Мур, продължава да е в главната роля на Даниел Харелсъn - Хондо – бивш морски пехотинец, натоварен със задачата да ръководи специален тактически отряд – последната и най-надеждна защита на правозащитните сили на Лос Анжелис. Разкъсван между лоялността си към града, в който е роден и израстнал и предаността си към братята си по оръжие, Хондо притежава всичко необходимо, за да бъде отличен водач на елитния отряд, докато преодолява различията между двата си свята, а предстоящия пети сезон, за героя на Шемар Мур предстоят сериозни промени в личен и професионален план.

Къде намираме Хондо в началото на новия сезон?

Шемар Мур: В края на четвърти сезон го видяхме да се изправя срещу отдела, заради расова несправедливост. Той се опълчи срещу явната несправедливост и след като отделът не реагира, се принуди да вземе нещата в свои ръце, като така постави работата и живота си на карта. В крайна сметка го понижиха в длъжност, а след като се оттегля от позицията си сега, в пети сезон, го намираме в Мексико, където се опитва да открие себе си, така рязко оказал се без цел и посока. На много въпроси има да търси отговорите - дали всички усилия, които е полагал до момента са били напразни? Това улица без изход ли е и въобще битката струва ли си? Хондо трябва да намери отново своята решимост и увереност, да повярва отново в себе си. Наред с тези вътрешни битки, той води и битка да възстанови позициите си в отряда, но служебната машина всячески му създава пречки. По веригата има нови хора поставени целенасочено, за да го пречупят, да го отстранят завинаги, защото виждат в Хондо заплаха. В този сезон ще видите, как Хондо се бори със зъби и нокти, как се изправя смело и заявява: „Можете да ме победите, но не можете да ме пречупите!“. Това е една съвсем различна страна от същността на Хондо, която не се е налагало да вади на показ до сега.

Локациите в Мексико са зашеметяващи. Какво беше да снимате там?

Шемар Мур: Беше невероятно! Беше вълшебно! Ние сме актьори и тези от нас с повечко късмет, чрез работата си могат да изживеят и част от мечтите си – не стига, че правим страхотен сериал, а и можем да снимаме в различни държави! Това е просто страхотно! Ние сме специален отряд към полицията на Лос Анджелис. Каква работа имаме в Мексико? Как се озоваваме в Япония? Ето така - благодарение на продуцентите и сценаристите, които са намерили творчески начин да разширят шоуто и да изпратят Хондо в Мексико да язди кон! Научих се да яздя, когато бях на осем години и яздех тук и там през целия си живот, но никога не съм си представял, че кариерата ми ще ме отведе на гърба на кон в прекрасния Тепозтлан, който се намира на около два часа път от Мексико Сити. Там е толкова красиво, че изглежда фалшиво, не прилича на истинско. Усещаше се, като от филма „Джурасик парк“ - чаках всеки момент да излязат динозаврите. Е, динозаври нямаше, но имаше много коне, кучета, котки и жаби, а хората бяха толкова мили! Културата е толкова красива, храната беше невероятна, текилата беше невероятна! Изживях мечтата си - снимах в друга страна, на красиво място, с красиви хора! Гост звездите бяха толкова развълнувани да бъдат част от „Специален отряд“, а когато напуснеш задния си двор, в нашия случай, когато напуснеш Ел Ей, разбираш колко популярно е шоуто извън САЩ и колко развълнувани са хората от него. За местните хора беше чест и те се чувстваха щастливи, че ние снимаме наоколо, че ни има там и това беше прекрасно чувство!

Сериалът се излъчва по целия свят. Има ли универсални теми, които смятате, че резонират за международната публика?

Шемар Мур: Не мисля, че добрите момчета, преследващи лошите, някога ще остареят. Няма значение какъв език говорят, няма значение какъв цвят са, няма значение на колко години са. Така, както Спайдърмен никога не остарява, както Батман никога не остарява, както Железният човек никога не остарява. Така и Хондо никога няма да остарее, стига да може да скача и да тича, да бие лошите, да прави злобната си физиономия и да казва: „Не искаш да се закачаш с мен“! Това, което е готино в нашето шоу, е, че сякаш правим високобюджетен филм, но по телевизията. Всяка седмица можете да гледате „най-доброто“ от полицейските екшъни – преследване с хеликоптери, с автомобили, с мотоциклети, страхотни бойни сцени, насред които има и една прекрасна история за разказване. Няма значение кой си или откъде си. Харесва ми, че можем да бъдем супергерои, но също така можем да имаме сърце, да бъдем почтени и да проявяваме човечност в историите, които разказваме.

Можете ли да дадете пример?

Шемар Мур: Имаме епизоди, посветени на стрелба в гимназията, на трафик на хора, на ченге, което се самоубива, на разделение между правоприлагащите органи и цивилното население, на расовата несправедливост. Всичко, което се случва в САЩ се случва навсякъде по света. Мисля, че когато хората гледат нашето шоу, те си казват: „Това шоу е забавно, но също така разглежда проблемите, с които и ние се сблъскваме, които са близо до нас, с които можем да се идентифицираме“. Това кара хората да ни гледат.

Как поддържате героя си свеж за себе си вече пет сезона?

Шемар Мур: Обичам това, което правя, обичам да забавлявам хората, да откривам истината, а и е доста забавно да си лошо ченге. Тялото ме боли, защото съм на 51 години. Зрителите виждат само това, което се случва на екрана, не ме виждат, как пълзя към вкъщи, за да се добера до горещата си вана с английска сол. Сценаристите и продуцентите вършат добра работа, а ние никога не искаме да се задържаме в зоната си на комфорт. Аз съм главен актьор, но също съм продуцент на шоуто и ние непрекъснато измисляме нови идеи – не само да се забавляваме и да е готино, забавно екшън шоу, но мислим много и върху това, как да развиваме героите. Как да разгръщаме пластовете на Хондо и на другите герои. Не искам това да е просто видео игра. Искам, когато гледате нашето шоу, да се забавлявате, но също така да кажете: „Уау, те засегнаха нещо истинско или противоречиво“ или „Накараха ме да се замисля, накараха ме да почувствам“. Не искаме да бъдем твърде сериозни. Няма да говорим за политика или религия, няма да ви проповядваме. Хората гледат телевизия, за да се забавляват, но ние говорим за сериозни проблеми, неща, които наистина се случват в реалния живот, така че ви забавляваме, но също така ви обучаваме по фин, обоснован начин.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Шемар Мур , Специален отряд

Горещи вечери с премиерните сезони на „Специален отряд“ и „Магнум“ по NOVA

Култов “Специален отряд” превзема ефира с премиера по NOVA

Интервю с Шемар Мур