Актуално В програмата Лица Актьори

Джефри Донован за ролята си в "Ясновидци" по AXN

Добави коментар

Джефри Донован пред AXN: „Никога досега не ми се е налагало да имам халюциногенни връзки с друго измерение...“

От 26 май, всяка сряда от 22:00, AXN излъчва премиерно по един епизод от драматичната комедия “Ясновидци“. Джефри Донован е в ролята на Чарли Хавърфорд, който заедно с амбициозната си съпруга Линда (в ролята Кей Дий Стрикланд) въртят успешен бизнес с измами и фалшиви предсказания за бъдещето. Чарли притежава истински талант в мимикрията, който впряга на 100% в неетични и често незаконни дела, и който крие много разочарования под строго контролирана повърхност, докато един ден за свой огромен шок, не започва да получава истински видения относно нещата, които предстоят.

По повод премиерата на сериала, предоставяме на вниманието Ви кратко интервю на актьора специално за AXN.

AXN: Харесва ли Ви образа на измамника в героя Ви Чарли?

Джефри Донован: Чак да ми харесва не, но е забавно да играя човек, който се опитва да върти сто неща едновременно в главата си, да гласи всякакви схеми и да мисли девет хода напред. Чарли е доста интересен за игра, само си представете - казвам нещо и според това как вие реагирате аз трябва да измисля девет различни начина, за да поддържам пътвоначалната си теория и вие да не можете да ме хванете натясно. За подобен начин на мислене се изисква огромна енергия, но е много забавно.

AXN: В смисъл, в работата си Чарли всъщност играе, изнася представления?

Джефри Донован: О, винаги!

AXN: Как намирате тогава като актьор, да играете ролята на някой, който също е актьор по свой си начин?

Джефри Донован: Това, което Чарли прави е, че си играе с възприятията. Той се нагажда спрямо човека насреща и иска да бъде възприет по определен от него начин. Той налага правилата на играта. Всеки, който застава срещу него е различен – ти си раличен от този тип, от тази жена, от това дете. Всеки е различен и всеки има свои собствени слабости, които той трябва да прихване и да вкара в експлоатация. Намирам за удивително да се опитваш да създадваш различна персона и възприятие за всеки, с когото се срещаш!

AXN: Чарли е също и баща. Харесва ли ви да сте в ролята на родител?

Джефри Донован: Да! Не съм го правим мисля от 25 години... Актьорите играещи по-младите герои са по-талантливи от нас (смее се)! Дилън Шмид, който играе ролята на сина ми Ник е толкова надарен, толкова супер, супер талантлив! Няма как да не си кажеш: „Боже, колко е добър и единственото, което прави е да бъде искрен!“. Някак ти напомня на теб самия, че всичко, което трябва да си е просто да бъдеш откровен, да бъдеш искрен в дадения момент.

AXN: Участвахте ли в изграждането на образа на Чарли?

Джефри Донован: Да, през цялото време обсъждахме заедно с продуцентите реакции, реплики, всичко.

AXN: Наскоро стана дума и в друго интервю, но Чарли май не се вълнува толкова да раздава юмруци, колкото героят Ви Дод във „Фарго“.

Джефри Донован: Да, при Чарли положението е различно, той не е изпълнен с желание да удря хората, но определено импулсът му тук е по-скоро от сорта: „Нека помисля малко и ще видите, че съм най-умният в стаята“. И се радвам, че играх Дод във „Фарго“, който беше другата крайност преди да изиграя Чарли, защото мисля, че това ми помогна да гледам през погледа на човек, който не е задължително алфа мъжкар. Това беше наистина завладяващо предизвикателство. Кей Дий е толкова страхотна в ролята на съпругата ми Линда и наистина тя е тази, която носи панталоните в семейството, а за мен е наистина много забавно да играя роля, където не съм контролиращ мъжкар, а оставям жената да води.

AXN: Чарли и Линда работят за ромски гангстери. Дали Фонсо изигран от Ангъс Сампсън или Линда - майка му, в чиято роля е Изабела Роселини, кой от двамата действително е на чело?

Джефри Донован: Фонсо или Рита – това е въпросът! Борбата за власт е повече от очевидна, но кой е големият бос не е много ясно и това му е хубавото. И да знам няма да Ви кажа, защото бих Ви отнел от радостта да разберете сами, когато му дойде времето, защото тази сюжетна линия е доста забавна за гледане.

AX: Като актьор, изискват ли реакциите на Чарли към неговите видения по-различна игра от Ваша страна от досегашните ви превъплъщения? Начинът, по който Чарли действа веднага след като е имал видение, изисква ли да бъде изигран различно от всичко досега?

Джефри Донован: О, да, най-малкото никога досега не ми се е налагало да имам халюциногенни връзки с друго измерение (смее се) и затова е съвсем нова границата, която изследвам, не само като в кожата на моя герой, но и като актьор.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Джефри Донован , Ясновидци

„Суперсили“ и „Ясновидци“ с премиера по AXN през май!

Maрияна Николаева е победителят в Ясновидци 2

Разтърсващ финал на „Ясновидци” 2 - събота, 13 юни в 20 часа

“Ясновидци” - 6 юни, събота от 20:00 ч.

“Ясновидци” - 10 епизод, 20:00 ч. по bTV