Архив Горещо

Жени Живкова в "Горещо" - 21 февруари

Добави коментар

Жени Живкова разкрива живота и сложните роднински връзки на фамилия Живкови преди и след промените - 21 февруари
Жени Живкова в Тази събота 21 февруари 2009 година специален гост в телевизионния таблоид „Горещо” е Жени Живкова – дизайнер, политик и внучка на Тодор Живков. Въпреки че не обича да дава лични интервюта, пред камерите на „Горещо” тя разкри много интересни факти за фамилия Живкови.

Жени Живкова споделя, че като дете винаги се е стремяла да не парадира с факта, че е внучка на Тодор Живков. „Беше и хубаво, но беше и отговорно, защото това да си в семейство на държавен глава е наистина тежка корона и човек трябва да си я носи с достойнство!” – разкрива тя какво е да си внучка на първия човек в държавата.

Жени разказва, че е живяла с майка си – Людмила Живкова, но на всички празници се събирали цялото семейство и разкрива каква майка е била Людмила Живкова – добра, но строга и взискателна. Жени е почти на петнадесет години, когато загубва майка си. Тя признава, че Людмила Живкова е боледувала известно време, но смъртта ѝ била много неочаквана за всички и коментира различните версии за смъртта на майка си, както и хората, издавали книги за нея. Жени Живкова признава, че действително е била осиновена от дядо си Тодор Живков след смъртта на майка си, а година преди това е променила името си, за да му достави удоволствие.

Жени Живкова си припомня времето след 10 ноември 1989г., когато дядо ѝ подава оставка и последвалите събития и признава, че периода около Нова година е бил най-напрегнат за тях, заради екзекуцията на Чаушеску в Румъния, тъй като очаквали с тях да се случи нещо подобно.

След ареста на Тодор Живков, тя признава, че в продължение на четири месеца не е била допускана до дядо си, а години по-късно от мемоарите на тогавашния главен прокурор Евтим Стоименов става ясно, че няколко човека, сред които и Андрей Луканов, са настоявали главния обвинител да измисли причина Тодор Живков да бъде арестуван.

След оправдателната присъда по обвинението за раздадени апартаменти дядо ѝ бил по-щастлив и бил посещаван от много хора вкъщи – обикновени хора, дипломати, политици, в това число и от Ахмед Доган. Жени разкрива и дали тя е направила връзката между Тодор Живко и Бойко Борисов.

Какъв е бил Тодор Живков вкъщи – извън протокола? Как една от най-богатите жени в България – Лора Виденлиева – става кума на Жени Живкова? Щеше ли да съществува модната къща на най-известната българска дизайнерка, ако събитията около 10 ноември не се бяха случвали? Имало ли е намеса на КГБ в смъртта на Людмила Живкова и кой е бил в основата на заговора срещу Тодор Живков? Какво се случва в момента с Тодор Славков и с Иван Славков? Кои деца са имали възможността да учат в Националната експериментална гимназия в Горна Баня, по-известна сега като Италиански лицей?

Всичко това само в „Горещо”, събота, 21 февруари 2009г., 22:00 часа, Нова телевизия.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Венета Райкова , "Горещо" - телевизионен таблоид с Венета Райкова

Венета Райкова „без грим и фотошоп“ в „Папараци”

Венета Райкова отваря своя дневник в ефира на TV7

Венета Райкова: Мечтая да съм фея на любовта

Малката сестра на Биг Брадър 4

Евгени Минчев срещу Венета Райкова в „Голямата уста“