Лица Актьори

Интервю с канадската актриса Кристин Крюк

Добави коментар

От 13 февруари, всеки ден от 17:40, AXN излъчва премиерно четвъртия, последен сезон на нашумелия сериал „Красавицата и Звяра“.

От 13 февруари, всеки ден от 17:40, AXN излъчва премиерно четвъртия, последен сезон на нашумелия сериал „Красавицата и Звяра“.

Кристин Крюк, която освен като Катрин Чандлър от сериал „Красавицата и Звяра“ е известна и с ролите си в канадския тийнейджърски телевизионен сериал „Еджмонт“ ("Edgemont") и в американския телевизионен сериал „Смолвил“ ("Smallville"), в който играе обречената любов на Кларк Кент - Лана Ланг.

 

Продължавате да сте в ролята на Катрин Чандлър. С какво си обяснявате факта, че героинята Ви е толкова харесвана в годините?

Кристин Крюк: В основата, според мен стои завидната сила, която героинята ми притежава. Всеки епизод сядам и работя върху сценария и разглеждам възможностите, пред които е изправена, с нейната откритост и комуникативност и тази вътрешна мощ, която е развила. Дори в отношенията си с Винсент (Джей Райън), който понякога е писимистично настроен, в трудните им мигове тя е тази, която казва: „Можем да се справим! Възможно е да го направим, ще се преборим!“


Казвате, че работите върху сценария. Какво имате предвид?

Кристин Крюк: Винаги взимам отношение и споделям мислите си за почти всеки епизод. Работя доста със сценария и смятам, че актьорската перспектива не бива да се подценява. Работим на бързи обороти и не ми остава толкова време за това, колкото бих искала, но гледам да мина през материала и ако нещо не ми харесва или ми се вижда безсмислено, имам свободата да споделя и да го обсъдя с екипа.


Как Ви се отплаща тази активност? Можете ли да ни дадете пример за такъв случай, в който сценарият е променен заради Вашата намеса?

Кристин Крюк: Има много примери. Целият образ на Кат е изграден на базата на съртудничеството ни с екипа, нещо с което се гордея.


С какво Вашият „Красавицата и Звяра“ се различава от другите интерпретации на тази тема?

Кристин Крюк: В основата, ние разказваме същата история. И тук търсим любовта в най-чистата ѝ форма. Как да познаем любовта? Как изглежда тя? Какъв е пътят към нея? Как любовта ни помага да открием своята човечност, да бъдем по-добри? Това са темите, които разглеждаме и които изглеждат вечни. В нашата версия обаче, митологията е по-силно застъпена. Също ако погледнете някои от другите истории посветени на „Красавицата и Звяра“, особено тези създадени през 80-те ще видите, че те всички си имат начало, среда и край и са водени в голяма степен от изконните, морални ценности. Нашата история е много по-многопластова и доста по-мрачна.


Вие присъствате в почти всяка сцена. Какво беше настроението, когато приключваха снимките? Какво очаквахте с нетърпение?

Кристин Крюк: Най-много от всичко на света очаквах времето, в което ще се наспя. Да снимаш сериал е страхотно и много вълнуващо, но също е и много изморително, изтощително направо...


Имахте дълъг снимачен период. Остана ли Ви време да опознаете повече себе си?

Кристин Крюк: Цялото време, с което разполагах използвах, за да опознавам Катрин Чандлър и смея да твърдя, че я познавам по-добре и от себе си. За цял месец само веднъж успях да намеря време, за да отида до магазина на пазар! Къде ти време са самовглъбяване...


Ако Кат можеше да върне времето назад, какво според Вас би променила?

Кристин Крюк: Интересен въпрос. По всяка вероятност щеше да запази живота на майка си, така бих направила аз. Не мисля обаче, че тя осъзнава, до каква степен това събитие я е превърнало в природната стихия, която е. Цялото ѝ съществуване, това, което движи живота ѝ от онзи момент нататък е посветено на тази загуба. Нейната цел е никога да не позволи подобно нещо да се случи на някой друг. Но ако можеше да промени нещо вярвам, че щеше да направи точно това.


Какви са отношенията Ви с Джей Райън извън снимачната площадка?

Кристин Крюк: В прекрасни отношения съм с всички свои колеги. Много се забавляваме извън снимките, но най-приятното чувство за мен е голямото доверие, което имаме помежду си. Чудесно усещане!


Какво беше настроението на екипа по време на снимките, имайки предвид, че това е последният сезон, на който сте и продуцент?

Кристин Крюк: Съвсем различно е и същевременно интересно, защото за разлика от всички предишни сезони, в които в основата беше заплитането на сюжета, в последния трябва да мислим за това, как да го „разплетем“ най-безболезнено така, че да не разочароваме феновете.
Сезонът започва с медения месец на Кат и Винсент, това мисля, ще достави радост на зрителите. Естествено, скоро след това всичко се обръща с главата надолу, както се случваше досега във всеки сезон. Намирам за наистина интересен финалът, който избрахме за тях, в опита си да затворим историята по един приемлив начин, в който сякаш за първи път се отваря реална възможност двамата да заживеят нормален живот, като всяка една влюбена двойка.

 

Нивото на хуморът между Кат и Винсент беше доста завишено в предпоследния сезон. Така ли ще е и в последния?

Кристин Крюк: Да, запазваме тези нива. Има доста шантави ситуации. Самият Джей притежава страхотно чувство за хумор и много допринася за доброто настроение на героя си. С каквато и сила да се разгаря драмата, хуморът присъства за радост на всички.

 

Това е последният сезон на сериала. Как се чувствате сега, когато вече не снимате?

Кристин Крюк: Чувството винаги е странно, когато работата спре. Вярвам, че всеки, който е приключил с една работа и очаква да започне нова се е чувствал по същия начин. Сега имам време да завърша образованието си, което мина на заден план по време на снимките и съм доста развълнувана от факта. Ще има период на адаптация, но промяната е за добро и аз съм позитивно настроена.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Красавицата и звярът

Селин Дион отново ще озвучи „Красавицата и звяра“

Първи трейлър на филма "Красавицата и Звярът"

Красавицата и звярът

Филми и концерти в празничната програма на БНТ