Лица Актьори

Интервю на Луси Лиу по повод 5 сезон на сериала "Елементарно, Уотсън"

Добави коментар

Интервю на Луси Лиу по повод 5 сезон на сериала "Елементарно, Уотсън", който върви премиерно по AXN всяка сряда от 21:00.

Интервю на Луси Лиу по повод 5 сезон на сериала "Елементарно, Уотсън", който върви премиерно по AXN всяка сряда от 21:00.

 

Какво е да се завърнеш за пети сезон на „Елементарно, Уотсън“?

Усещането е като да се завърнеш в къщи след дълго отсъствие, защото това, което създадохме тук е истинско семейство. Толкова много приятелства завързах тук, с които поддържам връзка и извън снимачния процес – чуваме се, излизаме заедно, забавляваме се, когато останат сили за това. Вълнуващо е, защото всеки път, когато стане ясно, че ще продължим, всички се радваме и сме доволни, защото това означава още един шанс да работим заедно, да продължаваме да се виждаме всеки ден. Аз съм изключително благодарна за този шанс! Най-важното според мен е да умеем да ценим всеки момент, защото никога не знаем, какво ни очаква. Дори сега към нас може да лети астероид, например и преди да свършите с въпросите да ни изпепели напълно (смее се).


Нещо повече за сезон 5?

Снимахме 24 епизода както в предишните сезони, така и в пети, което само по себе си е геройство. Всеки един член от екипа заслужава медал дори само поради този факт, защото знаете, напоследък тенденцията е 10-13 епизода максимум.


Как Вашата версия на Уотсън еволюира в серала?

Започна да задава повече въпроси. В началото беше доста по-недоверчива. Преди беше ориентирана много повече към другите хора и по-малко към себе си, сега вече е в състояние да обърне поглед към себе си, да види собствените си проблеми и да се учи слушайки Шерлок. Затова, прикрито под бизнеспартньорството им се крие истинско приятелство, защото макар, че в повечето случаи тя се бори срещу това, което той казва, тя приема думите му със сърцето си.


Героинята ми първоначално е създадена с идеята, да разгръща постепенно възможността си да изразява чувствата си, но има и линии в сюжета, като например със семейството ѝ или с интимните ѝ връзки, които разкриват друга част от нея, различна от тези отношения, които поддържа на работното си място, точно като при всеки нормален човек.


Какво харесвате най-много в ролята си?

Обичам тази роля, защото никога преди не съм играла нещо подобно. Героините ми бяха все колоритни натури - казват това, което мислят и са в чудесна  физическа форма, правят каскади, владеят бойни изкуства и могат да се защитават сами. В този смисъл ролята на Уотсън е доста по-момичешка, не винаги има възможност да каже точно това, което мисли, налага и се да бъде любезна и търпелива. Преди никога не бях попадала на подобна роля, от моите героини обикновено се очаква да счупят нечия глава и са доста цапнати в устата. Съвсем друга е динамиката да играеш човек, който наблюдава и слуша, който стои отстрани повече като свидетел, защото особено от актьорска гледна точка е много по-трудно да изиграеш човек, в когото бушуват чувства, но не бива да ги изразява по една или друга причина, отколкото просто да изиграеш тези бурни емоции.


Как продължава да се развива връзката между Шерлок и Уотсън?

Има нещо прекрасно във връзката между тях, не само като супервайзор и детектив, и след това партньори в работен план. Дълбокото им приятелство е това, което търпи развитие. Намирам го за интересно, защото между тях няма и помен от романтика, физическо привличане или нещо подобно, което прави пътуването им още по-цветно, вълнуващо и интересно за гледане.


Голямото доверие, което имат помежду си, всъщносът е спойката, върху която изграждат и развиват връзката си, нещо, върху което работихме през последните... 100 епизода. И да, не е лесно, защото в началото тя е негов супервайзор и нейната единствена работа е да го запази трезвен, което определено налагаше спазването на определени граници, но сега тези граници вече не съществуват. Мисля, че режисьорът Боб Дохърти повиши своята чувствителност към хората, които се опитват да се поправят, да изправят кривините си като работят върху себе си и така вкара уязвимост в героите ни.


Какво е чувството да достигнете до епизод 100 на сериала?

Никога преди не съм стигала до епизод 100, това е първия ми път и това е изключително важен момент в кариерата ми. Освен това е наистина невероятно да се обърнеш назад и да видиш колко дълъг път сме извървели всички ние, чак не ти се вярва. Имахме си торта и тържествени речи, приятно е всеки от екипа да почувства признанието и благодарността на колегите си, защото ние идваме и вършим работата си, но тези хора, които не виждате на екрана са тук много преди нас и ще останат много след като ние си тръгнем.


Очаквахте ли, че сериалът ще стигне толкова напред?

Като актьор никога не мисля напред за нищо. Като например, че шоуто може да бъде отменено още докато се излъчва. Имам приятели, на които се е случвало сериалът, в който се снимат да падне от екран след първите пет минути в ефир, така че никога не бива да се настройваш и да очакваш дълъг живот на шоуто, в което се снимаш. Но моят екип, който ме окуражи да приема ролята, беше категоричен, че това е сериал с бъдеще и ето ни - 100 епизода по-късно...

 

Какви качества трябва да има един сериал, за да достигне 100 епизода?

Основното, което трябва да притежава един сериал, за да се задържи толкова дълго на екран, според мен са героите, с които зрителите трябва да се свържат, да установят контакт. Процесът на заснемане според мен винаги си е добре, защото можеш да прескачаш във времето, да избираш локации в която държава ти хареса, но ако не те е грижа за образите, няма как да установиш контакт с публиката. Хората се свързват с образи, с които могат да се идентифицират, които могат да почувстват близки до себе си, към които могат да са съпричастни и да им съчувстват.


Какви хора гледат сериала?

Толкова различни хора харсват и гледат сериала - цели семейства, фенове на мистерията, фенове на Шерлок Холмс, има хора които бяха недоволни от факта, че Уотсън е жена, но в последствие промениха мнениетои си. Имам предвид, това е сериал, който и майка ми гледа с удоволствие, защото навремето беше обсебена от „Коломбо“, а нашият сериал носи много от неговия дух. Всякакви хора!

Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Елементарно, Уотсън

„Елементарно, Уотсън” по Нова ТВ от 28 януари