Сериали Криминални

Ханибал | Hannibal

Добави коментар

От необятното въображение на сценариста Брайън Фулър и майсторската режисура на Дейвид Слейд („Здрач 3: Затъмнение”, „30 дневна нощ”), Ханибал (Hannibal) разглежда най-ранните взаимоотношения между емблематичният герой на Томас Харис - психиатърът Ханибал Лектър и талантливият ФБР профайлър Уил Греъм.

Ханибал | Hannibal - сезон 1

Преди „Мълчанието на агнетата” и „Червеният дракон”, Ханибал Лектър беше брилянтен психиатър, нает от ФБР за да помага на профайлър Уил Греъм, надарен с уникалната способност да влиза в съзнанието на серийните убийци!


Сценаристът Браян Фулър
, креативната сила, която стои зад подобни шедьоври на въображението като „С аромат на маргаритки”, „Герои” и „Мъртви като мен”, връща на телевизионния екран класическия образ на Ханибал Лектър.


След особено изтощителен случай по залавянето на сериен убиец от Минесота, Уил Греъм (Хю Данси) заплашва да се оттегли. Джак Крофърд (Лорънс Фишбърн), шеф на специализиран поведенчески отряд към ФБР има отчаяна нужда Уил да остане в екипа му и за целта осигурава на младия профайлър специалните грижи на един от най-уважаваните психиатри – д-р Ханибал Лектър (Мадс Микелсен). Но, незабелязано за Уил, д-р Лектър проявява особена проницателност към ужасните престъпления и психопатите, които ги извършват. Докато Уил преследва безмилостните убийци, без дори да подозира, той изгражда силна емоционална връзка с може би най-опасният сред тях!


В тази игра на котка и мишка, постепенно връзката между Ханибал и Уил се засилва – двама мъже, които имат повече общо помежду си отколкото някой би предположил!

Героите:

“УИЛ ГРЕЪМ” Хю Данси

Бивш следовател от отдел убийства и настоящ преподавател, Уил Греъм е запратен в зловещия свят на криминалното профилиране от Джак Крофърд, за да помага в залавянето на най-бруталните серийни убийци, познати на човечеството.

С проблеми в общуването, но изключително талантлив, Греъм пилотира ума си през призрачните коридори на болните съзнания, подпомаган от наетият специално от ФБР блестящ психиатър – д-р Ханибал Лектър.

Греъм е постоянно на щрек  да не бъде погълнат от мрака, с който се сблъсква при всеки един от случаите.

“ХАНИБАЛ ЛЕКТЪР” Mадс Микелсен

Брилянтен психиатър и социопат - сериен убиец, в разцвета на кариерата си, д-р Ханибал Лектър е определен да се заеме професионално със случая на Уил Греъм, като му помага да се справя с все по-обезпокоителните случаи, с които Греъм се захваща, като по този начин си осигурява достъп до ФБР.

С изключение на убийствените му наклонности, д-р Лектър е джентълмен до мозъка на костите си, с уникално остроумие, поразителен интелект, вкус към добрата храна и въобще към всички рафинирани аспекти на живота.

“ДЖАК КРОФЪРД” Лорънс Фишбърн

Оглавяващ отдел „Поведенчески анализ” към ФБР, Джак Крофърд е силно отдаден на мисията си да залавя най-опасните серийни убийци, познати на човечеството.

Несломимото му желание да успява, понякога води до загубата на подкрепа от собствения му екип, особено от страна на най-силното му оръжие -Уил Греъм, когото Крофърд държи на къса каишка.

Също така, Крофърд трудно балансира между професионалния и личния си живот, като редовно подлага на изпитание крехкия баланс между тях.

“АЛАНА БЛУМ” Карълайн Давернас

Д-р Алана Блум е професор по психология, консултант към ФБР и колега на Уил Греъм, която успява да държи професионалния си живот на здравословно разстояние от личния.

Тя разпознава уникалния талант на Уил да възприема гледната точка на убийците, които преследва, но се притеснява от начина, по който Джак го притиска да действа.

Бивша ученичка на Ханибал Лектър, Алана понякога не одобрява необичайните му методи на действие.

Епизод 1
Сценарист: Брайън Фулър
Режисьор: Дейвид Слейд


Профайлър Уил Греъм е призован да открие сериен убиец на млади жени от Минесота, наречен с прозвището „Свраката”. С помощта на д-р Ханибал Лектър, Уил открива убиеца но достига и до зловещо заключение.

Отчаян от задънената улица, до която достига издирването на сериен убиец наречен „Свраката от Минесота”, който отстранява органи от телата на жертвите си, специален агент Джак Крофърд се обръща за помощ към надарения профайлър Уил Греъм. Случаят се придвижва напред, но поема в неочаквана посока, когато става ясно, че има втори убиец, който действа по същия начин! Д-р Ханибал Лектър – ерудиран и висикоуважаван психиатър, е помолен да се погрижи за нестабилното емоционално състояние на младия Греъм. Междувременно, Уил успява да идентифицира маниака – Гарет Джейкъбс Хобс, който най-изненадващо е предупреден по телефона от... самия Ханибал Лектър! Паникьосаният маниак е избил почти цялото си семейство, когато ФБР пристига и пада под куршумите на Греъм в момента, в който прерязва гърлото на собствената си дъщеря! Това е първата стрелба на Уил по човек и той официално е поверен на професионалната грижа на доктор Ханибал Лектър...

Епизод 2
Сценарист: Джим Денджър Грей
Режисьор: Майкъл Раймър


Уил и Джак са по следите на сериен убиец, който заравя жертвите си живи и превръща телата им в инкубатори за отглеждане на екзотични гъби.
Екипът е извикан на усамотено поле, осеяно с човешки ръце, стърчащи от земята, а под земята, прилежащите им тела /заравяни живи/, служат за отлеждането на екзотични гъби. Докато Джак се приближава към откриването на заподозрян, сесиите на Уил при Ханибал Лектър зачестяват и профайлърът се опитва да намери покой от собственото си, пренаселено с кошмарни видения съзнание. Необикновените способности на Уил, привличат нежеланото внимание на криминалния репортер Фреди Лаундс, който публикува сензационна история за него в нашумял сайт и по този начин отвежда убиеца до Абигейл Хобс /дъщерята на Гарет Джейкъбс Хобс от еп. 1/, която е в кома след нападението на баща си. Въпрос на време е убиецът да се добере до нея и да я „засади” в зловещата си градина...

Интерсно за сериала Ханибал (Hannibal):

Торонто - библиотеката на Ханибал


 Снимки: ї 2013 Chiswick Productions LLC. All rights reserved

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Ханибал

Започва сезон 3 на хитовия сериал „Ханибал“ по БНТ 1

Започва сезон 2 на хитовия сериал „Ханибал“ по БНТ 1

Сериалът „Ханибал“ започва по БНТ 1

Уил и Ханибал са двете страни на една и съща монета - интервю с Хю Данси

"Ханибал" е страшен, но пълен с изненади - интервю с Мадс Микелсен