Архив Горещо

Треньорът-легенда Димитър Пенев в „Горещо”, събота, 12 март 2011г., 22:15 часа, Нова ТВ

Добави коментар

“Горещо” показва неизлъчвани кадри от личния архив на Димитър Пенев от мача България-Франция и от Световното през ’94 година, събота, 12 март 2011г., 22:15 часа
Димитър Пенев в „Горещо”“Горещо” показва неизлъчвани кадри от личния архив на Димитър Пенев от мача България-Франция и от Световното през ’94 година, събота, 12 март 2011г., 22:15 часа

 Събота, 12 март от 22:15 часа в телевизионния таблоид „Горещо” треньорът-легенда Димитър Пенев разказва за златните мигове на златното поколение на българския футбол.

“Много мачове съм имал – силни – и за това няма любим.” – разказва треньор номер едно, който предостави уникални и никога неизлъчвани кадри от личния си архив от мача България-Франция, както и кадри за начина, по който са прекарвали дните между мачовете българските момчета по време на Световното първенство по футбол през ’94 г.

Димитър Пенев коментира решението съпругите на футболистите да ги придружат на световното: “Не ги разсейваха! Ние като ги уморим – нека да ги разсейват след това.” Относно режима на футболистите, алкохола и жените треньорът казва: “Няма спортисти над средно ниво, които да не са употребили алкохол, да не са погледнали момиче... Това значи – какви са – те не са добри спортисти. Когато погледнеш едно красиво девойче, една красива жена – това е един стимул, влиза в подготовката... Но има граница и ограничения.” А снимките на футболистите в басейна коментира така: “Когато биеш, трябва да разпуснеш.”

Димитър Пенев разкрива на какво според него се дължи невероятния успех на националния ни отбор тогава: “Всеки от тях имаше голям интерес да се представи добре на това световно първенство, за да може да си вдигнат цените и своя авторитет.”

“Те минаха нелегално, но не ги спряха!” – разказва Димитър Пенев как се е наложило Емо Костадинов, Любо Пенев и Трифон Иванов да бъдат вкарани във Франция без визи и паспорти, за да могат да играят в “мача на истината” на 17 ноември 1993г.

Кой е човекът Димитър Пенев?
Коя е истинската му рождена дата и защо е записан на 12 юли? Как и къде се запознава със съпругата си Надежда Александрова? Какво е да си треньор на Стоичков, Лечков, Балъков, Трифон Иванов, Емо Костадинов и останалите звезди на българския футбол? Как са се разбирали големите имена в българския футбол? Саботиран ли е бил Стоичков от съотборниците си, за да не стане голмайстор на Световното през ‘94г.?

„Горещо”, събота, 12 март 2011г., 22:15 часа, Нова телевизия
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Венета Райкова , Димитър Пенев

Венета Райкова „без грим и фотошоп“ в „Папараци”

Венета Райкова отваря своя дневник в ефира на TV7

Венета Райкова: Мечтая да съм фея на любовта

Малката сестра на Биг Брадър 4

Евгени Минчев срещу Венета Райкова в „Голямата уста“