Лица Актьори

Тодор Башиянов - новият актьор в "Шоуто на Слави"

Добави коментар

Новият актьор в "Шоуто на Слави" Тодор Башиянов напусна "Шоуто на Канала" по БНТ 1, за да работи в bTV.

Новият актьор в "Шоуто на Слави" Тодор Башиянов напусна "Шоуто на Канала" по БНТ 1, за да работи в bTV.

Нервно, но в същото време много смешно започна своето участие в "Шоуто на Слави" новият актьор Тодор Башиянов в понеделник - той имитира Евгени Минчев и се справи много добре.

Тодор Башиянов - новият актьор в 'Шоуто на Слави'

Предложение за смяна на работното място е нямало, казаха запознати.  Тодор Башиянов сам е пожелал да отиде в другия екип. И на практика Слави Трифонов е взел решението да го изпробва.

"Откакто съществува предаването, сме пробвали много различни актьори. Такъв е случаят и с Тодор Башиянов", каза във вторник за "24 часа" пресаташето на "Шоуто на Слави" Боряна Бонева.

Тодор Башиянов - новият актьор в 'Шоуто на Слави'

Тодор Башиянов все още няма договор с продуцентската компания на Слави Трифонов "Седем осми". Дали ще го вземат официално в екипа, зависи само от реакциите на зрителите.

Тодор Башиянов заяви, че не желае да коментира защо се мести.
"Нищо няма да кажа. Потърсете ме след 4 месеца", каза той.

  • Екипът на комедийното шоу "Господари на ефира", което показва гафовете от българския ефир, първи открива Тодор Башиянов. Той работи за тях близо 2 години.

През декември 2005 година продуцентите от "Глобал вижън" организират кастинг за имитатори. Печелят го Башиянов и гаджето му по това време Яна. 

Така в началото на 2006 година "Господари на ефира" пускат новата си рубрика, в която младите актьори имитират популярни хора. Яна имитира Венета Райкова, а Башиянов влиза в образите на музикантите Миро от "Каризма", Дони, Васил Найденов и Екатерина Михайлова, която по онова време е зам.-председател на Народното събрание и всички я наричат Класната.

Да имитира Екатерина Михайлова е и първата му роля за "Господарите на ефира".

Студено е, 6,30 ч сутринта, януари 2006 година. Пред парламента Тодор Башиянов е изпратен да посреща депутатите по пола, с чорапогащник, лачени обувки и гримиран като Михайлова.

Тогава даже политикът Петър Берон се припознава: "Чакай, сега ще дойда при тебе". Като се приближил и разбрал, че това не е Екатерина Михайлова, казал: "Айде, гледай си работата".

След това продуцентите му измислят и образа на Евгени Минчев. Първото му преобразяване обаче е неуспешно. Задачата му е да отиде на рождения ден на "Горещо" на 19 март 2006 година и да интервюира гостите му, преоблечен като Минчев. Да, обаче водещата Венета Райкова не го допуска на купона.

  • В "Шоуто на Канала" Тодор Башиянов е назначен от Георги Торнев преди около 5 години.

По това време Виктор Калев вече е напуснал бившите си колеги Тончо Токмакчиев и Мартина Вачкова, за да работи в "Шоуто на Слави". Така Башиянов се оказва вторият човек след Калев, който ги напуска и отива при Трифонов.

Добави описание

Ани Михайлова и Тодор Башиянов гледат излъчването на шоуто Снимка:Булфото

Всъщност Башиянов много харесва Калев. Дотолкова, че на кандидатстудентския си изпит в НАТФИЗ прави имитация на президента Петър Стоянов, която учи от превъплъщенията на Виктор Калев по телевизията. Така той е приет да учи актьорство, режисура и сценография за куклен театър при проф. Боньо Лунгов.

Тодор Башиянов  е от актьорите, чиито лица са удобни за всякакви превъплъщения. Три от популярните му роли по БНТ 1 са на бившия финансов министър Симеон Дянков, лидера на "Атака" Волен Сидеров и Никола Саркози, който управлява Франция до 2012 година.

  • От април 2009 година Тодор Башиянов е преподавател по актьорско майсторство в МОНТФИЗ (организация, която прави актьорски курсове).  Там режисира представления с хора от различни професии и възрасти.
Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Шоуто на Слави , Шоуто на Канала , Тодор Башиянов

Слави Трифонов прави телевизия "Седем осми" и партия "Няма такава държава"

Край на "Шоуто на Слави"

Празнична програма - какво ще дават по bTV?

Какво ново в есенния сезон на bTV

bTV отново спря "Шоуто на Слави"