Архив Отечествен фронт

„Отечествен фронт”: „Може ли циганин да мрази циганите?”, събота, 11 септември 2010 г., 18:00 по Нова ТВ

Добави коментар

"Отечествен фронт" показва нещо невиждано – уникалното явление циганин, който мрази циганите, събота, 11 септември 2010 г., 18:00 по Нова ТВ
"Отечествен фронт" показва нещо невиждано – уникалното явление циганин-расист, , събота, 11 септември 2010 г., 18:00 по Нова ТВ

Животът на Камен го е направил расистТази събота, 11 септември социалният ъндърграунд „Отечествен фронт” разказва уникалната история на едно българско момче, чиято кожа прилича на крокодилска – на люспи цялата! Тази кожа е такава заради „добрата” му майчица. „Може ли циганин да мрази циганите?” – пита Мартин Карбовски. – „ОФ ви показва нещо невиждано – уникалното явление циганин-расист, което обитава Централна гара и издига лозунга „Циганите на сапун”. Сложен и противоречив образ! Казва се Камен, запомнете го! Понякога като че ли сякаш ни се приисква повечето цигани да бяха като него.”

Животът на Камен го е направил расистКамен е роден в Дупница преди 19 години и има 12 братя и сестри. Като невръстно дете той е изгорен в корито с вряла вода от... майка си и баща си. Камен и днес помни онази болка! И мрази не само родителите си, но и всички от неговата кръв: „Много мразя циганите, защото майка ми и баща ми са цигани! Аз може да съм циганин, но не знам цигански – аз говоря български... Щом говорят цигански – за мен е омраза!... Като видя циганска махала ми идва атомна бомба да туря – за да ги махнем!”

Животът на Камен го е направил расистРодителите му го бият, карат го с фалшив документ да проси за лечението на несъществуващо дете, тормозят него и сестра му... На Камен му писва, избягва от майка си и се пренася да живее на Централна гара в София. Там, сред проститутки, наркомани и хомосексуалисти, той някак си успява да се съхрани и опази от пороците наоколо. Полицаите го пазят от проблеми, хората му помагат, не краде и не проси, прехранва се като мете и чисти, спи по пейките, къпе се нощем с минералната вода до Халите и смята, че животът му е хубав... Нищо, че майка му се е опитала да се отърве от него и до ден-днешен той страда от изгарянията си! Нищо, че сестра му е проститутка в Кипър! Нищо, че живее сред хомосексуалисти, проститутки и наркомани! Животът на Камен го е направил расист„Това е!” – казва той и наистина смята живота си за хубав. И има мечти! Иска да продължава да бъде добър човек! Иска да стане компютърджия! И въпреки че никога не е докосвал жена – иска да се ожени и да има деца! Но чака да стане на 29 години – заклел се е да не се жени млад, за да може да отгледа добре децата си. Но ще се ожени само за българка: „Никогаж няма да се оженя за циганка! И дума да не става!”

Животът на Камен го е направил расист – но какъв расист! Той уважава негрите - хората с черна кожа, но не уважава хората с неговия цвят на кожата, не уважава племето си, родителите си, живота си.


Животът на Камен го е направил расист„Имаше едно време една велика книга на Виктор Юго – „Човекът, който се смее”. В стара Франция са осакатявали хората, за да ги продадат в цирка.” – коментира Карбовски. – „У нас ги осакатяват без цел – още като деца, защото много плачат или са гладни или са излишни... Времето и мястото, в което живеете, е време на изгубените хора, докато мястото се ремонтира. Във времето на изгубените хора, ако някой беше поработил с това момче, беше го понаучил на буквите, беше му обръщал внимание, то този човек навярно щеше да е гордост за човешкия род, независимо от цвета на кожата си и независимо от белезите на живота по кожата му. Щеше да е поне ромски интелектуалец, просто защото е природно интелигентен, съобразителен, има високи хоризонти и е успял да извади човешкото от кожата си и да моделира. Онова, което е получил като наследство от родителите си, е изгорял гръб, болка и грозота. А от нас е получил почти същото – успял да е разбере, че мрази циганите, но не е успял да разбере кого да обича!”

 „Отечествен фронт”, събота, 11 септември 2010 г., 18:00 по Нова телевизия
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Отечествен фронт , Мартин Карбовски

Косьо Филипов ще води предаването на Мартин Карбовски

Плевенчанката Зара: Гордея се, че снимах "катерицата си"

Мартин Карбовски и Косьо Филипов с ежедневно предаване Дневен ред по TV7

Забавна, красива, хаплива и музикална новогодишна програма по ТВ 7

Карбовски в ефира на TV7