Архив Отечествен фронт

Тя, той или то... в “Отечествен фронт”

Добави коментар

Тази събота, 10 ноември “Отечествен фронт” разказва ужасната история на един човек, роден с незнанието мъж ли е или жена.

Тази събота, 10 ноември   “Отечествен фронт” разказва ужасната история на един човек, роден с незнанието мъж ли е или жена.


“Не знам как да ви разкажем днешната история! Първо, главната героиня не е точно героиня. Освен това тя говори трудно, не може да си подрежда мисълта в думи, а думите – в изречение. Но това е по-малката беда.” – разказва Мартин Карбовски.

 

“Тя, Той или То... е хермафродит. Такава е Гергана, но като бебе е била Георги... Има хора, които могат да извърнат глава. Други – да потръпнат от перверзно любопитство. Но тази история не е нито гнусна, нито перверзна – тя е тъжна! Тъжна метафора за съдбата на различните. За това как някой вместо Бог е решил какъв пол да бъдеш.”

Гергана е хермафродит. Преди 23 години е родена с мъжки и женски полови органи. За първи път Гергана разбира, че е различна в банята на дома за сираци, в който е изоставена от майка си – влизайки там, останалите момичета от дома започват да пищят, виждайки я гола. Гергана външно изглежда и се държи като жена, но това не е неин избор, а избор на майка й, която още в невръстна възраст на детето е решила да ѝ резнат мъжката половина. Гергана претърпява три неуспешни операции, от които единствения резултат е ужасен белег на бедрото, от където са и взели кожа. И много лъжи от лекари. Но при цялата липса на късмет, Гергана е късметлийка – късметът ѝ се нарича Николай. И въпреки че той изглежда не по-малко странно от нея, те са една напълно хармонична двойка. Не им достига нещо съвсем малко, за да са истински щастливи – те си мечтаят за дете… И ако, не дай си Боже, детето им е с неясен пол, и двамата се заклеват, че никога няма да го оставят.

“Разказваме ви история, на която един журналист попада вероятно един път в живота си – истински хермафродит, който има приятел и двамата искат да имат дете!... Много жени продават плътта си, някои продават и девствеността си – за пари, за дрехи, за бижута, за силикон. Горката Гергана! Тя няма какво толкова да продаде и затова продава историята си – с надеждата, че този път няма да я излъжат. Търсим доктор за тези хора – някой, който поне да им каже истината!... При цялата ненормалност на ситуацията, аз видях едни съвсем нормални хора! Те имат нужда от помощ, а ние ще се опитаме да им помогнем. Помогнете и вие, ако можете – за пръв път сме затруднени и на знаем какво да правим!”

”Отечествен фронт”, събота, 10 ноември 2012 г., 18:00 по Нова телевизия

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Отечествен фронт

Приказка от долната земя в “Отечествен фронт”, събота, 12 януари 2013 година

След края на света: Близки срещи от третия вид

Приложна магия

“Отечествен фронт”: Не без сина ми

Опасни тенденции в “Отечествен фронт”