Сериали Драми

Д-р Хаус

Добави коментар

Д-р Хаус не е типичният разбиращ и мил лекар, към когото всеки може да се обърне, за да изплаче болката си. През неговия поглед всички пациенти са лъжци и те са "създадени", за да вгорчават живота му.

60 минути
С участието на: Хю Лоури, Омар Епс, Робърт Шон Лиънърд, Джеси Спенсър, Лайза Еделстийн, Дженифър Морисън и др. Сценарист и продуцент: Дейвид Шор и др.

Според „Уошингтън Поуст” „Хаус” е най-успешната медицинска драма след дебюта на „Спешно отделение”. Злодеят в този сериал е Болестта, а героят - доктор Грегъри Хаус, нестандартна личност и гениален лекар, оглавил екип от млади диагностици в университетската болница „Принстън Плейнсбъро” в Ню Джързи.

Повечето епизоди започват извън болницата и проследяват събитията, довели до симптомите на заболяването на пациента. Следва „разнищването” на проблема, наподобяващо сложно полицейско разследване, тъй като в повечето случаи става дума за погрешно поставена диагноза. Често болестта не може да бъде отгатната лесно, защото пациентът е излъгал за симптомите или обстоятелствата – афера, която е довела до мистериозната болест, друго разстройство, за което той не иска да се разбира, определена професия, която е причинила болестта и т.н.

Хаус ежедневно се бори със собствената си физическа болка и не се разделя с бастуна си, който подчертава язвителното му, почти недружелюбно отношение спрямо пациентите. Въпреки антисоциалното си поведение, той е гениален лекар, чието неконвенционално мислене и безпогрешен инстинкт са му спечелили всеобщо уважение на човек, който приема най-тежките предизвикателства в битката за човешкия живот. В резултат Хаус често мърмори „Всички лъжат.”

В ролята е английският актьор Хю Лоури, който получава за нея Златен Глобус, както през 2006 г,. така и през 2007 г. Сериалът си спечелва номинации за Еми през 2005 г. и 2006 г. и наградата Сателит за най-добър драматичен сериал.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Д-р Хаус

Доктор Хаус с концерт в България

Дългоочакваният осми сезон на „Д-р Хаус” премиерно по Нова ТВ

Д-р Хаус излиза в кратка почивка за Хелоуин

„Д-р Хаус” по Нова четири дни след световната му премиера

Какво ще правят актьорите от „Д-р Хаус” по време на лятната си ваканция

В програмата:

15:10 14.07.2024
Тв програма STAR Life