Спорт Олимпиада

Стартира БНТ HD за зимните олимпийски игри в Сочи

Добави коментар

От Българската национална телевизия обявиха пускането на специален HD канал “БНТ HD” за излъчването на зимните олимпийски игри в Сочи, който ще стартира непосредствено преди игрите.

От Българската национална телевизия обявиха пускането на специален тв HD канал "БНТ HD" за излъчването на зимните олимпийски игри в Сочи, който ще стартира непосредствено преди игрите. БНТ HD ще се излъчва от голямата част от кабелните и сателитни доставчици и ефирно.

Чрез трите си канала БНТ1, БНТ2 и БНТ HD, националната телевизия ще има пълно покритие с повече от 200 часа телевизионна продукция на всичко, което ще се случи в Сочи. Приоритет на телевизията ще бъде отразяването на българските олимпийци. 13 журналисти на БНТ ще имат коментаторски позиции на Олимпийския парк за сноуборд „Роза Хутор”, на стадиона за ски бягане и биатлон „Лаура”, на ски шанците „Руские Горки”, на финала на пистите на скиорите алпийци, както и на стадион „Фишт” за церемониите по откриване и закриване.

На 6 февруари започва излъчването на първите тв предавания от олимпиадата. Откриването на Игрите е на 7 февруари от 18:00 часа българско време, а закриването -  на 23 февруари от 18:00 часа. Официалното откриване ще бъде почетено от 33–ма държавни глави, включително и българска държавна делегация.

Всяка вечер ще се излъчва обзорно студио „Днес на игрите”, което ще е с начален час 21:00. Тв предаването ще е с продължителност 45 минути и ще включва най-интересните събития от деня, коментари на българските участници, преки включвания от студиото на БНТ в Сочи и разговори с гости.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: олимпийски игри , Олимпиада

Олимпиада Пекин 2022, ТВ програма, 12-20 февруари

Олимпиада Пекин 2022, ТВ програма, 4-11 февруари

Зимните олимпийски игри Пекин 2022 по БНТ

БНТ пуска две нови предавания за олимпиадата в Токио

ТВ програма за олимпиадата в Токио