Спорт Олимпиада

Зимни олимпийски игри в Сочи по БНТ

Добави коментар

БНТ и ТВ+ (и Филм+) ще излъчват Зимните олимпийски игри през 2014 г. в Сочи.

БНТ и ТВ+ (и Филм+) ще излъчват Зимните олимпийски игри през 2014 г. в Сочи. ТВ+ вземат пакета за кабелно разпространение на зимните олимпийски игри, които до сега се излъчваше по Евроспорт. Евроспорт беше традиционен партньор на БНТ при излъчването на олимпиади, но от МОК определиха частната руска агенция Sportfive, собственост на Газпром да разпределя правата за излъчване на мястото на Европейската асоциация за радио и телевизия. По закон БНТ трябва да участва в излъчването на олимпийските игри, които са определени като събитие от обществено значение и ще осигури безплатно ефирно излъчване. БНТ ще разпредели спорта от олимпиадата по БНТ 1 и БНТ 2 заради засичането на игрите със срещите на Лудогорец в Лига Европа. 110 часа по БНТ1 и 60 часа БНТ2 ще предадат вълнуващите състезания върху снега и леда в руския курорт. Всичко това - във формат Full HD.

БНТ и ТВ+  ще определят програмата си независимо една от друга, което дава възможност за излъчването на различни спортове от олимпиадата в едно и също време.

През лятото пък БНТ ще излъчи всички 64 мача от световното първенство по футбол в Бразилия на живо.

Двадесет и вторите зимни Олимпийски игри ще бъдат открити на 7 февруари и ще продължат до 23 февруари 2014 в град Сочи, Русия. Градът домакин беше обявен след две гласувания на 4 юли 2007 г. по време на Сесията на МОК в град Гватемала, Гватемала.

Олимпиадата в Сочи ще е първата Олимпиада в Русия след игрите през 1980, но тогава Москва е столица на бившото СССР.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: олимпийски игри , Олимпиада

Олимпиада Пекин 2022, ТВ програма, 12-20 февруари

Олимпиада Пекин 2022, ТВ програма, 4-11 февруари

Зимните олимпийски игри Пекин 2022 по БНТ

БНТ пуска две нови предавания за олимпиадата в Токио

ТВ програма за олимпиадата в Токио