Спорт Олимпиада

Зимните олимпийски игри Пекин 2022 по БНТ

• • Добави коментар

От 4 до 20 февруари 2022 г. зрителите ще гледат на живо в ефира на БНТ 1 и БНТ 3 преки предавания и ежедневна студийна програма „Олимпийски върхове“ от Зимните олимпийски игри Пекин 2022.

Два екипа на обществената телевизия ще предават случващото се в трите града домакини в Китай – Пекин, Джъндзяку и Янцин. Репортерите Стефан Георгиев и Калин Гугов, заедно с операторите Николай Балкански и Станислав Златев ще отразяват най-важното и интересното от Зимните олимпийски игри Пекин 2022, като акцентът ще бъде върху българското участие.

Церемонията по откриването на Зимните олимпийски игри Пекин 2022 може да гледате на живо на 4 февруари от 14.00 ч. по БНТ 1 и БНТ 3. Половин час преди събитието, което ще привлече вниманието на милиони зрители по целия свят, в ефира на БНТ започва специалното студио „Олимпийски върхове“ с водещи спортният журналис Илия Илиев и медалистката от световни и европейски първенства по художествена гимнастика и участничка на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 Невяна Владинова.

От 5 февруари студиото ще продължи всяка вечер от 22.00 ч., а водещите ще посрещат своите популярни гости, за да анализират представянето на олимпийските атлети.

110 часа оригинална продукция ще бъдат излъчени от обществената медия с основен акцент върху състезанията на българските участници и финалите в най-интересните дисциплини. 16 спортисти ще представят България на Зимните олимпийски игри Пекин 2022 - Алберт Попов, Камен Златков и Ева Вукадинова /ски алпийски дисциплини/; Радослав Янков /сноуборд/; Симеон Деянов /ски бягане/; Владимир Зографски /ски скок/; Владимир Илиев, Антон Синапов, Димитър Герджиков, Благой Тодев, Милена Тодорова, Мария Здравкова, Даниела Кадева, Лора Христова /биатлон/; Александра Фейгин /фигурно пързаляне/ и Павел Ангелов /шейни/.


Българска национална телевизия придоби изключителните права за безплатно ефирно излъчване на Олимпийските игри. Ръководството на обществената медиа сключи договор за партньорство с Discovery, в резултат на което придоби права за безплатно ефирно излъчване на Зимните олимпийски игри през 2022 г. в Пекин и Летните олимпийски игри през 2024 г. в Париж. С подписаното споразумение, БНТ продължава традицията от 1964 г. да излъчва с висококачествен сигнал и безплатно за българските зрители най-големия спортен форум в света.

Discovery отразява Зимните олимпийски игри 2022 в невиждан мащаб

Вижте повече

Discovery отразява Зимните олимпийски игри 2022 в невиждан мащаб

Домът на Олимпийските игри в Европа, днес обяви плановете си, които ще изместят физическите и виртуалните граници на отразяването на спортни събития до нови висоти и...

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Зимни олимпийски игри , Олимпиада

Олимпиада Пекин 2022, ТВ програма, 12-20 февруари

Олимпиада Пекин 2022, ТВ програма, 4-11 февруари

БНТ пуска две нови предавания за олимпиадата в Токио

ТВ програма за олимпиадата в Токио

Почти 700 000 зрители гледаха откриването на Зимната олимпиада по БНТ