Спорт Олимпиада Актуално В програмата

БНТ пуска две нови предавания за олимпиадата в Токио

Добави коментар

Две нови продукции тръгват в ефира на Българската национална телевизия, посветени на олимпийските игри Токио 2020. На 23 юли /петък/ стартира предаването „Линия Токио 2020“, а на 24 юли /събота/ започва вечерното студио „Днес на Игрите“. Форматите ще проследят най-интересното от големия спортен форум.

„Днес на Игрите“ с Цветелина Абрашева и Радослав Янков

„Днес на Игрите“ с Цветелина Абрашева и Радослав Янков

© БНТ
ТВ програма за олимпиадата в Токио

Вижте повече

ТВ програма за олимпиадата в Токио

След дълго очакване и едногодишно отлагане заради Covid Олимпийските игри ще се проведат, като запазват оригиналното си наименование - Токио 2020.

Тереза Мутафчиева ще е водещ на предаването „Линия Токио 2020“, което започва всеки делничен ден в 12:30 часа, веднага след обедната емисия „По света и у нас“. Зрителите ще научават първите новини от олимпийския ден, любопитни истории за спортистите и най-интересните моменти от представянето им. С интервюта и репортажи от мястото на събитието ще се включват и специалните пратеници на БНТ в Япония. В първия ден на игрите, на 23 юли /петък/, „Линия Токио 2020“ ще започне в 13:30 часа преди церемонията по откриването и ще продължи веднага след нея от 17:30 ч. В студиото ще гостуват Таня Богомилова, единствената българска олимпийска шампионка по плуване, гимнастичката Любомира Казанова – бронзов медалист на предходните олимпийски игри в Рио и баща ѝ – Милко Казанов, който печели олимпийски медал по кану-каяк 20 години по-рано.

Всяка делнична вечер от 21:00 ч. Цветелина Абрашева и Радослав Янков ще посрещат зрителите в обзорното студио, посветено на Токио 2020 - „Днес на Игрите“. Журналистката на БНТ и бивша състезателка по фигурно пързаляне и сноубордистът имат участие на олимпийски игри и познават в детайли най-големия спортен форум в света. Гости в първото предаване на „Днес на Игрите“, което ще се излъчи тази събота, на 24 юли 2021 г., ще са Румяна Нейкова – засега последен олимпийски шампион на България, Тереза Маринова - олимпийската шампионка на троен скок, и Йордан Йовчев, носител на четири олимпийски медала.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Олимпиада , олимпийски игри

Олимпиада Пекин 2022, ТВ програма, 12-20 февруари

Олимпиада Пекин 2022, ТВ програма, 4-11 февруари

Зимните олимпийски игри Пекин 2022 по БНТ

ТВ програма за олимпиадата в Токио

Тереза Маринова и Йордан Йовчев отразяват Олимпийските игри в Рио де Жанейро за БНТ