Други

Велико Търново първо посреща трона от сериала Game of Thrones

0/5

Велико Търново първо посреща трона от сериала Game of Thrones
Велико Търново първо посреща трона от сериала Game of Thrones

Заради славната и величествена история, турнето на Трона  започва този петък (11 април) от старопрестолния българска град Велико Търново.  Тронът, за който в Game of Thrones („Игра на тронове”) се водят кървави битки на живот и смърт, ще бъде разположен за посещение и снимки в подножието на крепостта Царевец събота и неделя.

На фона на осветената крепост, Тронът ще бъде посрещнат от общинския Духов оркестър, който от месец подготвя собствен аранжимент на музиката от сериала на НВО. 

За представянето на Трона от Game of Thrones за оркестъра бяха доставени ноти на откриващата  музикална тема от филма, която ще прозвучи за първи път на живо в България.

Духовият оркестър при Община Велико Търново е създаден през 1967 г. От тогава той е неотменна част от културния живот на града. Участва, както в празничните програми на Общината, така и със самостоятелни концерти с известни певци и инструменталисти от страната.

Велико Търново е кандидат за Европейска столица на културата 2019. Кметът на града Даниел Панов, заедно с управителя на HBO България Димитър Нойков ще дадат официален старт на националното турне на 11 април (петък), от 19:00 ч.

Феновете на безпрецедентно популярния сериал, носител на „Еми и „Златен глобус”,  ще могат да седнат на Трона и да се снимат с него както във вечерта на откриването, така и през целия ден в събота, 12 април, и до обед в неделя, 13 април.

След Великото Търново, Тронът ще мине последователно през Бургас, Варна, Пловдив и София.  

Тронът е висок над 2 метра и тежи над 100 килограма и винаги се придружава от строга охрана. Досега никога не е идвал в България. Той е изработен в Щатите и доставен в Будапеща, Унгария (където е седалището на НВО за Европа) за обиколка в Централна и Източна Европа, а в България пристига днес от Загреб, Хърватия.

Още за Игра на тронове

19:00
18.12.2019
Да поговорим за звездите - Джордж Р.Р. Мартин - Нийл деГрас Тайсън представя интервюто си с автора на Игра на тронове, Джордж Р. Р. Мартин. Комикът Мат Киршен и експертът по средновековието Рача Киракосян правят подробен научно-исторически анализ на Игра

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg