Актуално Други

HBO разработва сериал за завладяването на Вестерос от Егон Таргариен

Добави коментар

HBO разширява вселената на "Игра на тронове" с нов сериал за Егон Таргариен.

През април миналата година Variety съобщи, че сериал за завладяването на Вестерос от Егон Таргариен е в начална фаза на разработка. Сега, месеци по-късно, The Hollywood Reporter също докладва за този проект, като този път назовава сценариста Матсън Томлин като човек, който работи по него.

Сериалът ще покаже завладяването на Вестерос от дома Таргариен, воден от Егон Таргариен и сестрите му съпруги - Ренис и Висеня, заедно с техните дракони. Само за две години Егон успешно обединява шест от Седемте кралства, като единствено Дорн успява да окаже успешна съпротива.

HBO си партнира с Матсън Томлин, търсен сценарист, който е работил по "Батман" на Мат Рийв и е съавтор на предстоящото му продължение "Батман - част II". Той е автор и на адаптацията на екшън комикса BRZRKR на Киану Рийвс и на анимационния сериал “Терминатор” за Нетфликс.

HBO работи върху нова предистория на „Игра на тронове”

Вижте повече

HBO работи върху нова предистория на „Игра на тронове”

HBO разработва нова предистория на „Игра на тронове”, базирани на поредицата фантастични новели на Джордж Р. Р. Мартин - “Рицарят на седемте кралства”.

Въпреки че след края на "Игра на тронове" са разработвани многобройни предистории, само няколко от тях са преминали към продукция, сред които "Домът на дракона" и " Рицарят на седемте кралства” - сериал, проследяващ живота на сер Дънкан Високия и неговия оръженосец принц Егон, което се развива един век преди събитията от "Игра на тронове". Освен това Джордж Р. Р. Мартин е потвърдил разработването на три анимационни спиноф сериала и сериал, посветен на Джон Сноу, чието действие се развива след събитията от оригиналните серии.

Първият сезон на "Домът на дракона" беше посрещнат с одобрение от критиката и публиката, а премиерата на сериала беше гледана от над 10 милиона зрители в първия ден, което е най-големият брой в историята на HBO.

Премиерата на втория сезон на "Домът на дракон" ще се състои по-късно тази година.

Всичко, което знаем за втория сезон на "Домът на дракона"

Вижте повече

Всичко, което знаем за втория сезон на "Домът на дракона"

Сериалът "Домът на дракона" ще се върне с още повече екшън, драма и дракони през лятото на 2024. Ето всичко, което знаем за втория сезон на...

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: HBO MAX , Стрийминг , Игра на тронове

Какво да гледаме в HBO Max през февруари

Българският актьор Юлиан Костов се присъединява към "Белият лотос"

Всичко, което знаем за втория сезон на "Домът на дракона"

Изабела Мерсед се присъединява към "The Last of Us: Последните оцелели"

„Васил“ вече е в HBO Max