Актуално Други

"Рицарят на седемте кралства" галопира към HBO през 2025

Добави коментар

"Рицарят на седемте кралства", вторият спин-оф на "Игра на тронове", чието действие се развива 100 години преди историята за Денерис Таргариен ще излезе по HBO в края на 2025 г.

Следващият спин-оф на "Игра на тронове" - "Рицарят на седемте кралства" - ще излезе на малкия екран в края на 2025 г.

По време на последния разговор за приходите на Уорнър Брос Дискавъри главният изпълнителен директор Дейвид Заслав разкри очакваната дата на премиерата на сериала, макар и без да посочи точна такава. Понастоящем сериалът се разработва под няколко работни заглавия, като "Рицарят на седемте кралства", " Историите на Дънк и Ег" и "Странстващият рицар".

Сериалът е вторият проект в света на "Игра на тронове", след като "Домът на дракона" дебютира с голям успех.

Действието в сериала, базиран на "Рицарят на седемте кралства" на Джордж Р. Р. Мартин , се развива около 100 години преди "Игра на тронове" и разказва историята на сер Дънкан Високия и неговия оръженосец Егон V Таргариен, известни още като Дънк и Ег. Първият сезон ще бъде адаптация на първата история за Дънк и Ег - “Странстващият рицар". HBO планира да направи три сезона, които да обхванат и трите новели.

Официалният анонс на сериала гласи: Век преди събитията в "Игра на тронове" двама неправдоподобни герои странстват из Вестерос - млад, наивен, но смел рицар, сер Дънкан Високия и неговият дребен оръженосец Ег. Действието се развива в епоха, когато домът Таргариен все още държи Железния трон, а споменът за последния дракон все още не е изчезнал от живата памет, велики съдби, могъщи врагове и опасни подвизи очакват тези невероятни и несравними приятели."
© Freepik / Бард

Сценаристи и изпълнителни продуценти на сериала ще бъдат Джордж Р. Р. Мартин и Айра Паркър. Подробностите за актьорския състав на "Рицарят на седемте кралства" все още не са известни.

Очаква се снимките на "Рицарят на седемте кралства" да започнат през юни тази година.

Премиерата на дългоочаквания втори сезон на "Домът на дракона" е насрочена за лятото на 2024 г., преди излизането на "Рицар на седемте кралства”.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Игра на тронове , Рицарят на седемте кралства , HBO MAX , Стрийминг

Продължение, посветено на Джон Сноу от „Игра на тронове“, няма да има

"Аргайл: Супершпионин" със стрийминг премиера в Apple TV+

Питър Клафи и Декстър Сол Ансел в предистория на „Игра на тронове“

Домът на дракона: Черни срещу Зелени в епични трейлъри за втория сезон

WARNER BROS. DISCOVERY ще стартира MAX в България на 21 май