Отечествен фронт

Законите на улицата в “Отечествен фронт”

• От 0/5

Тази събота, 17 март социалният ъндърграунд “Отечествен фронт” разказва от първо лице за законите на улицата, разпространението на наркотици и наказателните бригади.

“Не се интересувате от наркотици?! Наркотиците се интересуват от вас! Наркотиците са навсякъде! Дори в джоба на престилката на баба ви има неща, от които, ако решите, може да се отнесете.” – коментира Мартин Карбовски.

 – “Около нас има много наркотици, но няма много осъдени за наркотици. Затова ОФ ви запознава с Чирпанския. Известен преди бандит, днес той лежи в Бобовдолския затвор, осъден като наказателна бригада, разпространяваща наркотици. Повечето затворници се гърчат между истината за себе си и образа си, който искат да ремонтират на всяка цена. Чирпанския не е такъв. Той е прям, не уфлянква, а разказва...”

Законите на улицата в “Отечествен фронт”

Родителите на Николай Тошев-Чирпанския са истински социалистически хора, научени да изкарват прехраната си с труд. Живеят в здраво и сплотено семейство, а синът им се готви за престижната професия корабен капитан. Но докато учи във военноморското училище във Варна, Чирпанския се събира с “добри момчета”, с които рекетират наркодилърите. И ценностите на родителите му се разпадат на улицата – същата улица, по която се търкалят и пачките от лесната печалба на сина им... Рядко се среща толкова откровен разказвач, който простичко и ясно обяснява законите на улицата.

“Истинските мъже на прехода станаха престъпници, защото нямаше какво друго да правят.” – коментира Карбовски. – “Чирпанския можеше да е един достоен корабен капитан. Едни достойни родители са загубили блудния си син. Едни провалени свестни момчета сега са пандизчии. Други са засмукани от водовъртежа на живота. А може би на всички така им се пада. Системата, която произвеждаше капитани или лекари, или пианисти, или лесовъди, или космонавти днес не работи.

Подменена е от една друга система, която произвежда дилъри, наркомани и наказателни бригади. И в тази система празно няма – Чирпанския ви го каза – той е в затвора, а наркотиците продължават да се продават. И напук на неговите последни думи – тези, които продават, не ги е страх! Страх ни е нас – тези, които не са в затвора и трябва да изобретяват бъдещето.”

”Отечествен фронт”, събота, 17 март 2011 г., 18:00 по Нова телевизия

 

Още за Мартин Карбовски, Отечествен фронт

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg