Лица Актьори

Роксен Люлю (Roksen Lülü)

2 коментара

Роксен Люлю (Roksen Lülü), която изпълнява ролята на коварната Севал в сериал „Незабравима", носи името на песен на Стинг, любимия певец на баща й.
Роксен Люлю (Roksen Lülü)Актрисата Роксен Люлю (Roksen Lülü), която сега е на 26 години, говори свободно, освен родния си турски език, персийски, английски и испански, който е учила

Роксен Люлю (Roksen Lülü), която изпълнява ролята на коварната Севал в турския телевизионен сериал „Незабравима" по „Нова телевизия”, носи името на песен на Стинг, любимия певец на баща й.

Роксен Люлю (Roksen Lülü) е родена в Истанбул, но родителите ѝ се запознали във Великобритания и дълго време след сватбата говорили помежду си на английски, тъй като майка ѝ е иранка, а баща ѝ турчин.

 До четвъртата си година Роксен живяла в Иран, а след това семейството се преместило в турския курорт Мармарис, където започнал работа баща й.

Роксен Люлю (Roksen Lülü)За първи път на сцена излязла на шест години - изпяла песен в един бар в Мармарис. Докато била в училище се увличала по латино танците. Когато се преселила в Истанбул, не могла да си намери партньор за танци, потърсила в интернет танц, който може да танцува сама, и открила фламенкото. Сега дори преподава уроци.

Актрисата, която сега е на 26 години, говори свободно, освен родния си турски език, персийски, английски и испански, който е учила. Сега Роксен е в последен курс в университета. Следва специалност „Кино и телевизия” в университета Мимар Синан, но вече има впечатляваща творческа биография.

От 2006 г., когато е поканена да участва във филма „Като сън", вече има участия в три сериала и два игрални филма, сценарият, за единият от които е написала сама. В „И така нататък, и така нататък", сниман през 2008 г., тя е автор на сценария и изпълнител на една от главните роли. Във филма играе и Алийе Узунатаган, с която се снимат заедно в „Незабравима". Алийе изпълнява ролята на майката на Еда и Мелда.

Мечтата на Роксен Люлю е да се снима в ирански филм. Тя казва, че засега условията в Иран не позволяват това да се случи, но силното ѝ желание е да играе във филм на майчината ѝ родина, в който да говори на персийски.

Роксен Люлю (Roksen Lülü)


Когато ѝ предложили ролята на Севал в "Незабравима", Роксен харесала идеята да изиграе „лошата жена". Досега бях играла все невинни момичета и ми стана интересно да пресъздам образа на жена с коварен характер, която може да направи лошо на другите в името на любовта, казва актрисата.

Роксен, която е режисирала и един късометражен филм през 2007 г., още не се е определила какво точно иска да прави във филмовия бизнес. Засега предпочита актьорството. Когато играя чувствам, че дишам, казва тя. Този текст е копиран от pоTV.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Роксен Люлю , Незабравима

Буура Гюлсой (Buğra Gülsoy)

Синем Йозтуфан (Sinem Öztufan)

Звездата Йозлем Йълмаз от „Незабравима” на диета… за напълняване

Йозлем Йълмаз

Фенове на Серхан Яваш го изненадаха с торта на рождения му ден