Лица Актьори

Буура Гюлсой (Buğra Gülsoy)

2 коментара

Със сватба е свързана най-прясната новина около Буура Гюлсой (Buğra Gülsoy) - актьорът, който изпълнява ролята на нещастния влюбен Толга в сериала "Незабравима".

 

 

Със сватба е свързана най-прясната новина около Буура Гюлсой (Buğra Gülsoy) - актьорът, който изпълнява ролята на нещастния влюбен Толга сериала "Незабравима".

 

 

Буура Гюлсой (Buğra Gülsoy)

 


В живота Буура Гюлсой (Buğra Gülsoy) - Толга е щастливо влюбен и планира да се ожени за любимата си – „Мис Турция 2007”

На въпроса има ли прилика между актьора и героя му, Буура казва: „И Толга, и аз сме влюбени. Но има една малка разлика –

Толга преживява любовна мъка, а аз изживявам любовта си


Толга прави всичко за човека, който обича, и аз съм такъв. Друга обща точка между нас е гордостта.”

Селен СойдерЛюбовта на живота за Толга е Селен Сойдер, спечелила конкурса „Мис Турция” през 2007 г. Ако не беше Селен, нямаше да бъда толкова убедителен, играейки Толга, казва Буура. Докато играя, мисля за нея. Невероятно съм щастлив. Селен е много специална. Намерих човека, когото търсех, казва младият актьор.

Той е направил предложение за женитба на красивата Селен. Бракът е да избереш човека, с който искаш да живееш щастливо до края на живота си. Моите родители са женени от 30 години и са много щастливи. Такова е и семейството на Селен, разказва Буура.

По образование - архитект, по професия - актьор, хоби - графиката и фотография

Така се описва Буура Гюлсой, актьорът, който изпълнява ролята на нещастния влюбен Толга в турския сериал „Незабравима", излъчван по Нова телевизия.

След като завършва гимназия в Анкара, където е роден на 22 февруари 1982 година, Буура, заминава за Кипър, за да следва архитектура. Той завършва образованието си, но вместо да проектира сгради, става актьор в кипърския държавен театър.

„Обичам по равно да се занимавам и с архитектура, и с театър”, казва в интервю за турския вестник „Сабах" актьорът, който за първи път е излязъл на театралната сцена на 13 години.

Буура Гюлсой (Buğra Gülsoy)През 2008 година Буура пристига в Истанбул, за да участва в сериала „За всеки един от нас" и се установява в Меката на турската филмова индустрия. Преди да започне снимките на „Незабравима" той изпълнява и първата си главна роля в игрален филм – „Видях слънцето" на режисьора Махсун Кърмъзъгюл.

Продукцията ще се състезава за „Оскар" за чуждестранен филм за 2009 г.

”Актьорството е в центъра на моя живот, то ми дава удоволствие, което не мога да получа от никоя друга професия. Ще продължа да играя, докато здравето и енергията ми позволяват”, казва Буура. Той е автор и на два късометражни филма, показани на национални и международни фестивали. Филмът му „Щастлив край" е взел втора награда на фестивал на кипърските гръцки и турски филми. През миналата годдина Буура Гюлсой става и директор на организирания за втори път Международен кипърски филмов фестивал.

 

 

 

„Незабравима"

 


Предложението за участие в сериала „Незабравима" Буура получил от мениджъра си. Прочел сценария и харесал много характера на Толга. Като чул имената на другите актьори, участващи във филма, приел без да се замисля повече.

 

 

 

Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Незабравима , Буура Гюлсой

ПРЕМИЕРА: Разтърсваща саможертва и отдаденост в турския сериал „Дъщеря ми“

Синем Йозтуфан (Sinem Öztufan)

Един от най-успешните турски сериали „Север Юг“ от 23 август се завръща в българския ефир

Секссимволът Къванч Татлъту в турския сериал „Север Юг”(Kuzey Guney)

Север Юг (Kuzey Guney)