Архив Опасно близо – Лили Иванова

"Опасно близо – Лили Иванова" - епизод 8

Добави коментар

В новия епизод на поредицата „Опасно близо” зрителите ще научат повече за творческите тандеми на Лили Иванова през годините.
Асен Гаргов и Лили

Магията, споила поезията на Дамян Дамянов и гласът на Лили в уникална симбиоза и петнайсетгодишния ѝ професионален и житейски път с музиканта Асен Гаргов, са само част от интересните акценти в епизода. Те са преплетени с уникални бекстейдж кадри от подготовката на звездата за грандиозните и концерти в зала 1 на НДК през ноември миналата година.

Обсъждане


Защо успешното творческо трио на Тончо Русев, Дамян Дамянов и Лили престава да съществува и какво слага край на приятелството между певицата и изтъкнатия композитор, ще разкаже от своя гледна точка съпругата на Дамян Дамянов – Надежда Захариева. „Дамян беше написал едно стихотворение – реквием, че това приятелство не може да загине. Макар че то не оцеля... Но независимо от всичко – в десетките им общи песни си остава живо, не може да се заличи...”, емоционално споделя тя в епизода. Как един сън е провокирал написването на песента „Нарисувай ми, художнико, сълза!” също е сред откровенията на поетесата в епизода.

Асен Гаргов


Тази седмица зрителите ще разберат също кой запознава Асен Гаргов с вече утвърдената певица и как с течение на времето професионалното им партньорство прераства в нещо повече – от личните спомени на музиканта.

„Най-нормалното нещо е един емоционален човек да се влюби. В това няма нищо лошо. Защото влюбеният човек прави всичко с вдъхновение”, коментира Надежда Захариева сърдечните тръпки на звездата.

В епизода зрителите ще разберат още каква е причината композиторът Александър Кипров да прави по 20 корекции на една и съща песен само за три седмици, с усмивка ще сподели самият той.

за Лили като музикален посланик на България пред света – през погледа на бизнесмена и продуцент Стефан Зашев

 
И още: за Лили като музикален посланик на България пред света – през погледа на бизнесмена и продуцент Стефан Зашев - и за историята на една обрана градина с момини сълзи – само в епизод 8, тази събота, 20 юни, от 16:00 часа, по bTV. Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Опасно близо , Лили Иванова

Лили Иванова - ексклузивно пред Карбовски по bTV

„Направете нещо за България” - Лили Иванова ексклузивно пред Антон Хекимян

Лили Иванова пусна в ефир новата си песен "Сърцето е чупливо"

Лили Иванова готова отново да се снима гола

Лили Иванова с ексклузивна премиера по БГ РАДИО