Архив Опасно близо – Лили Иванова

„Опасно близо” – Лили Иванова – 10 серийна документална поредица за живота на звездата.

Добави коментар

На 02 май, тази събота, от 16:00 ч. по bTV стартира излъчването на „Опасно близо” – Лили Иванова – 10 серийна поредица за живота на звездата.
„Опасно близо” – Лили ИвановаНа 02 май, тази събота, от 16:00 ч. по bTV стартира излъчването на „Опасно близо” – Лили Иванова – десет серийна документална поредица за живота на звездата. 

Форматът „Опасно Близо” се състои от десет едночасови епизода
, в които ежедневието на звездата се преплита със собствените ѝ размисли, оценки и впечатления за живота и сцената, както и с разказите и спомените за нея на хора от близкото ѝ обкръжение през годините.  

Камерата на снимачния екип следва Лили в хотела, репетиционната, докато се гримира, облича или подготвя за участие и разбира се – по време на концерти – от летния театър във Варна до парижката зала „Олимпия”.

Концертът на Лили във Варна, с който започва поредицата „Опасно близо” е първата среща с голямата певица на всички от снимачния екип с изключение на режисьора Милена Будинова. Като на всяка първа среща, те тръгват с известно притеснение дали ще се получи онази химия на общуването, която в огромна степен определя и качеството на добрия документален филм. За щастие, притеснението им се разсейва много бързо.

„Знаехме, че ни предстои среща с голяма звезда”, разказва продуцентът на Супернова медия Явор Попов, който придружава снимачния екип на тези първи снимки. „И наистина се срещнахме с голяма звезда, с тази разлика, че в поведението ѝ към нас и към екипа, с който тя работи, това по нищо не личеше.

„Опасно близо” – Лили Иванова


Лили ни посрещна изключително топло и земно, у нея нямаше и грам от онази надменност и дистанцираност, така типична за популярните имена. Бяха ѝ нужни само 5 минути, за да ни очарова. За нас беше изключително интересно да наблюдаваме поведението й  извън сцената. При нея дори тогава дисциплината и организацията са железни. Работи здраво, наравно с останалите и дори повече от тях. За всеки концерт репетира като че ли е най-важният в живота й. Казва много ясно и точно на колегите си какво иска, но по начин, който не всява напрежение и не обижда. Ужасно пряма е, по много хубав начин. Ето защо и в екипа на Лили всеки си знае мястото. Няма хаос, няма случайни неща. При нея всичко е планирано предварително, до детайли, включително и менюто й, но не с цел да демонстрира някаква елитарност, а просто, за да си пести сили и енергия за важните неща. Да наблюдаваш такъв човек е изключително впечатляващо и прави снимачната работа много по-лесна. И още нещо страхотно ме впечатли извън самата Лили: разговорът ни с нейната състудентка, медицинската сестра от Разград. Зрителите ще видят с колко топлина и обич разказва за нея в първи епизод тази жена. Докато я слушах, си дадох сметка колко лично и с каква горчивина и болка е преживявала самата тя различни неистини, изричани за Лили през годините. Приемала го е сякаш отправят обиди лично към нея. Невероятен дар е човек да запази такива приятели, които пазят обич за него дори от разстояние, след толкова десетилетия.


„Опасно близо” – Лили ИвановаЗащо „Опасно близо”?      
Самият формат и начинът на неговото заснемане ще разкрият на зрителите един образ на звездата, който е по-малко познат на медиите и широката общественост. Емоциите, вкусовете и светоусещането на Лили извън сцената непрекъснато се преплитат с добре познатия професионализъм и уверено спокойствие по време на концерти.

„Да наблюдаваш една популярна личност толкова отблизо, а не през призмата на утвърдения ѝ медиен образ, наистина може да е опасно. Най-малко, защото преобръща стереотипите и представите ти за нея”, коментира режисьорът Милена Будинова. „В случая изборът на заглавието „Опасно близо” не е намек за разочарование или негативна оценка – напротив. Да си „опасно близо” до Лили Иванова означава да си готов да се докоснеш до света на живия, реалния човек, да усетиш нейните емоции, страхове или тревоги; да се слееш с нейните възприятия за света, да осъзнаеш, че понякога и хората – като розите – имат нужда от бодли, с които да се предпазят от недоброжелатели, да надникнеш в недостъпните лични пространства на душата до такава степен, че неочаквано за теб самия дори, да си кажеш: ето какъв вулкан от емоции се крие под привидно неуязвимата сдържаност... В този смисъл – да си опасно близо до някого – не само до Лили Иванова – означава да признаеш пред себе си, че самият ти си готов да се променяш и учиш. Убедена съм, че това ще се случи и със зрителите, когато гледат филма за нея”.

Първият епизод на поредицата е заснет в началото на август миналата година и проследява подготовката на звездата за концерт във Варна, а „бекстейдж” кадрите са преплетени със спомените за Лили на нейни съученички и приятелки от медицинския техникум във Варна. По какъв начин Лили е запазила връзката си с морето и какви са взаимоотношения е изградила с творческия си екип – всичко това ще видят зрителите в пилотния епизод на поредицата – на 2 май, събота, от 16:00 ч. по bTV.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Опасно близо , Лили Иванова

Лили Иванова - ексклузивно пред Карбовски по bTV

„Направете нещо за България” - Лили Иванова ексклузивно пред Антон Хекимян

Лили Иванова пусна в ефир новата си песен "Сърцето е чупливо"

Лили Иванова готова отново да се снима гола

Лили Иванова с ексклузивна премиера по БГ РАДИО