Архив Опасно близо – Лили Иванова

„Опасно близо” –Лили Иванова - събота, 27 юни, от 16:00 часа по bTV

Добави коментар

Историите на няколко хита тази събота в „Опасно близо” –Лили Иванова, 27 юни, от 16:00 часа по bTV

Ивайло М. П., моля, не копирай материали от poTV.bg.

Ивайло М. П., моля, не копирай материали от poTV.bg.

 Какво свързва популярната песен „Детелини” със съблекалнята на една хокейна зала в Дунецк, и предусещала ли е Лили успеха на тази своя песен, ще разкаже в девети епизод на поредицата „Опасно близо” композиторът ѝ – Асен Гаргов. От откровения му разказ зрителите ще научат още, че за свое най-стойностно творение от репертоара на примата той смята друго заглавие - „Самота”, което става причина за пролети сълзи и един... щастлив брак между двама поети.„Написах „Самота” в Берлин, когато наистина се чувствах самотен – споделя Асен Гаргов. – Тогава нещата между Лили и мен вече бяха започнали да охладняват”. Още за края на творческия тандем, зрителите ще научат от епизода.

И още: как годините на прехода принуждават българските изпълнители да търсят хляба си зад граница, къде работи Лили докато в България почти няма културен живот и защо избира да се завърне отново на българска сцена, разказват композиторите Александър Кипров и Александър Йосифов.

Уникални кадри на развълнуваната Лили след големия ѝ концерт, предизвикал фурор в зала 1 на НДК, ще видят още зрителите на bTV.  
 
Ще чуят също и оценката за нея на композитора Георги Красимиров, Герасим – автор на емблематичната песен „Ветрове” – един от най-големите хитове на певицата през последните две десетилетия. Къде и как е сниман клипът на „Ветрове” и колко време е било необходимо да убедят певицата да облече червена рокля, са част от любопитните подробности около мейкинга на клипа.

Всичко това, и още много споделени истории – само тази събота, 27 юни, от 16:00 часа по bTV.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Опасно близо , Лили Иванова

Лили Иванова - ексклузивно пред Карбовски по bTV

„Направете нещо за България” - Лили Иванова ексклузивно пред Антон Хекимян

Лили Иванова пусна в ефир новата си песен "Сърцето е чупливо"

Лили Иванова готова отново да се снима гола

Лили Иванова с ексклузивна премиера по БГ РАДИО