Лица Актьори

Еркан Петекка (Erkan Petekkaya)

7 коментара

Еркан Петеккая, актьорът, който изпълнява ролята на Галип в излъчвания по „Нова ТВ” сериал „Любов назаем", му предстои да стане баща за втори път.


Еркан Петеккая, актьорът, който изпълнява ролята на Галип в излъчвания по „Нова ТВ” сериал „Любов назаем", му предстои да стане баща за втори път.

Еркан Петекка (Erkan Petekkaya) има вече 5-годишен син Джано. Той е  щастливо женен от седем години, но рядко се появява със съпругата си на публични места, а семейството му е табу за медиите. Дори когато Джано изиграл в няколко кадъра на един сериал героя на баща си като малък,

Еркан Петекка  отказал на журналистите да го снимат или да пишат за него

Малкият Джано ревнувал баща си, когато виждал по телевизията да прегръща друго дете. „Кое е това дете, защо баща ми го обича", питал малкият. Еркан завел сина си на снимачната площадка и се опитал да му обясни какво точно става там. На детето било също трудно да разбере как баща му е едновременно до него и в телевизора.

Джано, който сега е в период да подражава във всичко на баща си, много иска и той да се появява по телевизията. Еркан обаче не желае синът му да тръгне по неговия път. „Това е много трудна професия. Не съм стигнал лесно дотук. Преживял съм много трудности и мъка. Не искам синът ми да премине през това", казва 39-годишният актьор, който има зад гърба си осем години театрална кариера, а от близо 15 години участва почти непрекъснато в сериали, а последният, в който участва, е "Любов назаем".

Еркан Петекка (Erkan Petekkaya)

През миналата година се сбъдна

най-голямата мечта на актьора - да получи роля в игрален филм


Участието му е удар в десетката - той бе поканен да изпълни една от главните роли в „Крилете на нощта" - филм по идея и сценарий на един от най-талантливите турски филмови творци Махсун Кърмъзъгюл. Предишният филм на Кърмъзъгюл „Виж слънцето" стигна до последния тур на номинациите за награда „Оскар” за чуждоезичен филм за 2009 г.В „Крилете на нощта" Еркан Петаккая, наричан често салонен актьор, тъй като героите му обикновено са бизнесмени и богати хора, е неузнаваем. Преобразен с брада и изпомачкани дрехи, актьорът изпълнява ролята на терорист. Филмът разказва за раните, които е оставил в душите на хората последният военен преврат в Турция през 1980 г. Петеккая се готвил задълбочено за ролята. Наблюдавал много хора, а след това отработвал пред огледалото походката, начина на пушене, маниерите на героя си. През лятото той ще се снима в друг игрален филм. Междувременно по Турското радио и телевизия започва нов сериал с негово участие.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Любов назаем , Еркан Петеккая

Башак Боран Оксал (Başak Boran Oksal)

Вилма Елес научи турски във "Времето лети"

Еркан Петеккая напуска „Времето лети“

Еркан Петеккая като дете е бил в сиропиталище

Берен Саат и Еркан Петекая в турския филм „Крилете на нощта“ по ТВ 7