Лица Актьори

Башак Боран Оксал (Başak Boran Oksal)

Добави коментар

За Башак Боран Оксал, която изпълнява ролята на Нурсел, съпругата на Галип, участието в „Любов назаем" е първият ѝ опит в телевизията.
Башак Боран Оксал (Başak Boran Oksal)

 


За Башак Боран Оксал (Başak Boran Oksal), която изпълнява ролята на Нурсел, съпругата на Галип, участието в сериала „Любов назаем" е първият ѝ опит в телевизията.

33-годишната Башак Боран Оксал има десетгодишен стаж в театъра, който включва впечатляващи роли в „Госпожица Юлия" на Аугустус Стриндберг, във „Вишнева градина" на Чехов или „Монолози за вагината" на Ева Енслър.

Башак Боран  Оксал (Başak Boran Oksal)От 2000 г. Башак е част от трупата на Общинския театър в Ескишехир, която според нея е най-добрата в Турция. В нея изиграх толкова хубави роли, колкото една актриса може да си пожелае за цял живот, казва актрисата.

Тя участва и в театрални представления в Амстердам, където работи един от нейните братя Тонгуч Оксал, който е координатор на фестивала на турските театри и пътува с моноспектакли из цяла Европа.

Тонгуч изиграл решаваща роля Башак да започне да се занимава с театър. Когато била малка, тя искала да стане балерина. Ходила на балет и солфеж, опитала различни инструменти. Когато дошло време да кандидатства, преподавателите преценили, че

структурата на тялото ѝ е малко едричка, за да стане добра балерина

Тя се насочила към театъра и сега е много доволна от избора си, защото в театралните представления често съчетава и уменията си в музиката и танца.

В семейството на Башак, която е родена в Гиресун, културата и изкуството били на голяма почит. Когато била дете баща ѝ вместо приказки и четял стиховете на Назъм Хикмет.

 

 

 

Башак участието ѝ в „Любов назаем"

 


За Башак участието ѝ в „Любов назаем" е било голям шанс. Тя е щастлива, че е работила с режисьора Нихат Дурак и с партньорите си актьори. Признава, че продуцентът Фарук Тургут е поел голям риск, поверявайки ѝ ролята на Нурсел, но смята, че усилията ѝ да научи техниката на актьорската игра пред камера са се увенчали с успех.

 

 

 

 

 

Башак Боран Оксал (Başak Boran Oksal)

 


Актьорството е моята професия и аз я упражнявам с любов, казва Башак. В свободното си време обича да язди, да плува, ходи на фитнес, гледа филми. С удоволствие кара колело и кола.

Башак не е омъжена. За женитба трябва да срещнеш точния човек в точното време, казва тя.

 

 

 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Любов назаем , Башак Боран Оксал

Еркан Петеккая като дете е бил в сиропиталище

С „Истанбулска приказка” започва артистичната кариера на Седа Акман

"Любов назаем" Нова ТВ - ФИНАЛЪТ

Турският актьор Еркан Петеккая, който изпълнява ролята на Галип в „Любов назаем" обича високите скорости

Майка и дъщеря играят заедно в "Любов назаем"