Сериали Документални

Да оцелееш в битката

Добави коментар

Историите на велики битки са преразказани от гледната точка на обикновените хора. Мащабни възстановки и високотехнологични компютърни анимации ни потапят в реалността на войната.

Да оцелееш в битката / 1870 г. – БИТКАТА ПРИ СЕДАН (1870 - The Battle of Sedan)

Историите на велики битки са преразказани от гледната точка на обикновените хора. Мащабни възстановки и високотехнологични компютърни анимации ни потапят в реалността на войната. Историци, археолози и медици разкриват известни факти за характера на войните, водени преди векове. Как са лекували раните по онова време? Какви са били последиците от обсадите за цивилното население?

1529 г. - ОБСАДАТА НА ВИЕНА

След обсадата на Виена през 1529 г. градът се превръща в твърдината, опазваща Европа от отоманското нашествие. Чрез ценни архивни материали филмът представя възстановка на великата битка от 16 век.

1631 г. – ПЛЯЧКОСВАНЕТО НА МАГДЕБУРГ

Документалният филм представя художествена възстановка на плячкосването на Магдебург през 1631 година - един от най-кървавите разгроми в европейската история.

1870 г. – БИТКАТА ПРИ СЕДАН (1870 - The Battle of Sedan)1870 г. – БИТКАТА ПРИ СЕДАН (1870 - The Battle of Sedan)

Продължилата едва един ден битка при Седан през 1870 година довежда до разгрома на Втората френска империя. Според някои историци това е една от най-решаващите битки в европейската история.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Плячкосването на Магдебург , Обсадата на Виена , Битката при Седан