Сериали Документални

Вангелия / Ванга

1 коментар

Сляпата жена, която виждаше всичко, селянката при която идваха с поклон най-могъщите политици - Ванга - най-известната пророчица на XX век.

Вангелия, Русия, 2013
Жанр: драма, биография
Режисьор: Сергей Борчуков
Участват: Елена Яковлева, Ирина Рахманова, Наталия Николаева, Даря Отрошко, Кристина Пакарина, Карина Андоленко, Таисия Вилкова, Евгений Князев, Анатолий Белий, Даниил Белих, Александра Платонова, Антон Макарский, Александър Андриенко, Екатерина Молоховская, Света Цуба, Вера Цуба, Макс Бирюков

Сляпата жена, която виждаше всичко, селянката при която идваха с поклон най-могъщите политици - Ванга - най-известната пророчица на XX век. За нейните пророчества, които се сбъдват и до днес са написани десетки книги, снимани са филми и репортажи. И почти нищо за самата Ванга.

Малкоизвестни факти от биографията на Ванга можете да проследите в руския тв сериал "Вангелия".

Вангелия / Ванга, сериал

"Вангелия" (Ванга) е 12 сериен биографичен серил, заснет през 2013 година в руското киностудио Фаворит-филм, Film.ua и New Wave Production по поръчка на Първи канал (Русия). Сериалът е за един от най-загадъчните хора на света - българката Ванга. Тя прави много предсказания, които в последствие се сбъдват. Тя е родена и живяла в България, където още в своята младост се научава да лекува хора, а след това получава дарба да предсказва.

Вангелия / Ванга, сериал

В сериалът се разказва за потъналата през 2000-та година подводница Курск. Журналистката Алиса Варежская е потресена от това събитие, за което Ванга и е казала още през 1996-та година. Ванга предсказва също и смъртта на Сталин, за което е имала проблеми с властта.

Вангелия / Ванга, сериал

При Ванга са идвали за съвет известни личности, политици, дори Елцин. Сериалът "Ванга" показва живота на великата предсказателка в детайли от личния и живот. Над сериалът за работили руски и белоруски професионалисти. Също не малък принос имат и български изследователи на пророчицата.

Първото излъчване на сериала "Вангелия" (Ванга) е на 18 септември 2013 година.

Вангелия / Ванга, сериал

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Вангелия , Ванга

Дискусия за сериала „Вангелия” в “Денят започва…”

Сериалът за Ванга тръгва на по БНТ