Сериали Документални

Футболният ексцентрик

Добави коментар

“Футболният ексцентрик“ Хесус Хил увековечен от HBO в документален сериал

Героят на новия документален сериал “Футболният ексцентрик” на HBO Европа е испанецът Хесус Хил – строителен предприемач, футболен магнат и политик.

С противоречиво реноме, ексцентричен до мозъка на костите и отказващ да се съобразява с правилата във всяка от сферите, в които се изявява, Хил има едно много важно качество – знае как да се хареса на хората, в следствие на което е обожаван от испанските медии.

Те и феновете на Атлетико Мадрид – футболният клуб, чиито президент е в продължение да на цели 16 години, са готови да му простят дори и многобройните нарушения на закона и неособено чисти сделки и скандали, в които постоянно е забъркан. Документалният сериал се опитва да даде отговор и на важния въпрос, защо масовата публика се оставя така лесно да бъде прелъстена от личности със съмнителен морал и цели.

Футболният ексцентрик

„Футболният ексцентрик“ изследва колоритния живот на Хил в продължение на четири епизода, чрез архивни кадри, непоказвани до този момент, лични материали и ексклузивни интервюта с ключови хора, които са били близо до него. 

Епизодите са по един час и ще бъдат достъпни в онлайн стрийминг платформата HBO GO в четири поредни недели с премиера на 14 юни. Телевизионната премиера по HBО е насрочена за 22:30 часа на 1 август четвъртък – запазената вечер за документалистика на HBO.

Заглавието е oригинална продукция на HBO Европа от Испания и с него сериалите в специализираната секция в HBO GO стават 11 – Успех (Хърватия), Заслепени от светлините (Полша), Хакервил (Румъния), Златен живот (Унгария), Глутница (Полша), В сенките (Румъния), Пактът (Полша), Мълчаливата долина (Румъния), Пустош и Мамон (Чехия).

Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Футболният ексцентрик