Сериали Документални

Гражданска война 360

Добави коментар

Тази документална поредица в три части разглежда известни и малко познати аспекти на Гражданската война

Гражданска война 360
Разтърсващ минисериал, разглеждащ една от най-решаващите епохи в американската история от различни гледни точки

Върнете се назад във времето и се потопете в битка отпреди 150 години, която почти успява да раздели американската нация на две. Тази документална поредица в три части разглежда известни и малко познати аспекти на Гражданската война, от гледната точка на Съюза, Конфедерацията и милионите поробени хора, борещи се за свобода.

Водещи на всеки от едночасовите епизоди са актрисата Ашли Джъд („Съюзът“), кънтри певецът Трейс Адкинс („Конфедерацията“) и актьорът Денис Хейсбърт („Борба за свобода“). Те отвеждат зрителите назад към времена, когато милиони американци са били въвлечени в битка със сънародниците си. Чрез изследване на иконични и често разказващи разтърсващи истории предмети водещите научават повече за преживяното от собствените си семейства и разкриват нови измерения на американската история.

Предметите, които са разглеждани и обсъждани в тази поредица от три части, включват дневника на един роб, снимка на жена и дете, открита у мъртъв войник от Съюза при Гетисбърг, цилиндърът, носен от Енбрахам Линкълн в театър „Форд“ и знамето на примирието – всъщност обикновена кърпа за съдове, която капитан от Конфедерацията наскоро бил купил – използвана при Апоматокс. Този впечатляващ документален филм представя нови факти и неразказвани истории, които оживяват чрез драматизации.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Гражданска война 360