Сериали Криминални

24

Добави коментар

Всяка серия пресъздава едно денонощие от живота на главния герой Джак Бауер. Но не какво да е денонощие – това е драматичната развръзка на най-критичния (и най-дълъг) ден от живота на Джак.

24, 2001 -2008 (7 сезона),САЩ

драма

Общо:172 серии

60 минути

С участието на: Кийфър Съдърланд, Карлос Бернард, Мари Лин Райскъб, Денис Хейсбърд, Джеймс Морисън, Ким Равер, Луис Ломбарди, Глен Моршауър и др. и др.

Първият сезон на един от най-гледаните сериали „24” е с 24 серии – той пресъздава едно денонощие от живота на главния герой Джак Бауер. Но не какво да е денонощие – това е драматичната развръзка на най-критичния (и най-дълъг) ден от живота на Джак. Той е част от елитен екип на ЦРУ и е нает да разследва неуспешен атентат срещу чернокожия кандидат-президент Дейвид Палмър. В самото си начало, действието в „24” се завърта също и около внезапното изчезване на дъщерята на Бауер и самият той се наема с това да я намери. Всичко в сериала се случва в реално време. Всяка серия е по един час и всяка минута от действието отговаря на 60 реални секунди.

„24” е един от най-умно замислените сериали на Фокс, които стимулират мисленето на зрителя, както и неговото любопитство и в същото време опровергават общоприетите представи за телевизионно развлечение. Сериалът е спечелил две награди „Златен глобус” – за най-добър сериал, както и за най-добра мъжка роля в телевизионен сериал (драма) за Кийфър Съдерланд в ролята на Джак Бауер.

24 е една от най-новаторските, вълнуващи и признати телевизионни драми. За първите си три сезона, сериалът печели две награди Еми – за сценарий и за изпълнение. Номиниран е още 28 пъти, включително по веднъж за всеки сезон за Най-добър драматичен сериал и Най-добър актьор в главна роля в драматичен сериал за Кийфър Съдърланд. 24 има седем номинации Златен Глобус. Три от тях са за Най-добра телевизионна драма, като третият сезон печели наградата. Други три са за Най-добър актьор в телевизионна драма, като Съдърланд печели веднъж.


Създаденият по идея на Джоел Сърноу и Робърт Кокран сериал ще запази уникалния си формат и в четвъртия сезон. Всеки епизод ще отразява един час реално време и цялата история в сезона ще се развива за 24 часа. Така зрителите ще следят как героите изживяват един вълнуващ ден, който никой от тях няма да забрави.

В третия сезон Джак Бауер (Кийфър Съдърланд), който командваше отряд на Антитерористичния отдел, се бореше да спре терористите и да предотврати смъртта на милиони.

Четвърти сезон започва 18 месеца по-късно. АТО вече се ръководи от Ерин Дрискол (Албърта Уотсън) – непреклонен агент, чиято първа задача след назначението е да уволни Джак. Сега той работи за министъра на отбраната Джеймс Хелър (Уилиям Дивейн) и има връзка с омъжената дъщеря на Хелър Одри Рейнс (Ким Рейвър). След една влакова експлозия, Джак е извикан в АТО, за да говори с Дрискол.

В сериала ще участват и Нестор Серано, в ролята на бизнесмена от близкия изток Нави Араз; номинираната за Оскар актриса Шоре Агдашлу в ролята на жена му Дина и Джонатан Адут в ролята на сина им Бехруз.

Официален сайт

Този текст е копиран от pоTV.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Двадесет и четири , Кийфър Съдърланд

Кийфър Съдърланд за ролята си в „Определен да оцелее“

Почина синът на Антъни Куин, Франческо Куин

Двадесет и четири, 6 сезон

Башар Рахал играе генерал в сериала „24“