Лица Актьори

Кийфър Съдърланд за ролята си в „Определен да оцелее“

Добави коментар

Какво е да играеш най-влиятелния човек в Америка, дали властта покварява, дали дори добрите и принципни хора се поддават на корупция?

От 5-ти февруари, всеки вторник от 21:00 AXN излъчва премиерно за България сериала „Определен да оцелее“, в който Кийфър Съдърланд е в ролята на Том Къркман – член на президентския кабинет от долните нива на управление, Къркман е министър, който отговаря за жилищния фонд и градската среда, но също и любящ баща и съпруг. След катастрофална атака над Капитола по време на ежегодното обръщение на президента към Сената, Къркман изведнъж се оказва новият президент на САЩ, който трябва да встъпи в длъжност веднага. В двадест и един епизода от първия сезон на драматичния трилър, Къркман ще даде всичко от себе си, за да опази както страната си така и собственото си семейство, докато жонглира на опасната политическа арена и същевременно води разследване, за да открие виновните, които стоят зад фаталната атака.

 

Предоставяме на вниманието Ви кратко интервю с Кийфър Съдърланд по повод премиерата на „Определен да оцелее“, предоставено от AXN.

 

Добави описание

 

За сериала.

Кийфър Съдърланд: „Определен да оцелее“ съществува в действителност. Още от времето, когато е създавана конституцията е прозряна нуждата да се гарантира непрекъснатост на управлението, в случай на катастрофално събитие, което може да елиминира президента и много служители в президентската линия на наследство, като масови стрелби, бомбени атентати или природни бедствия. За да не се допусне това да се случи, се избира някой нископоставен служител, който е под защитата на ФБР и тайните служби. В контекста на нашия сериал, моят герой е определеният да оцелее – министър Том Къркман. Неговото министерство отговаря за жилищния фонд и градското развитие и не е особено долюбвано от президента, а и да бъдеш „определен да оцелее“ не е най-приятната служба, не е пост, за който някой би мечтал. В навечерието на годишното обръщение на президента към Сената, на моя герой не е разрешено да присъства на събитието и точно тази вечер Капитолът е бомбардиран, а Къркман става новият президент на САЩ.


За героя си.

Кийфър Съдърланд: Къркман е доста състрадателен човек, една от най-силните му черти е, че него наистина го е грижа за хората, които са имали по-малко късмет в живота и на тази база се появяват и търканията му с президента – той вкарва за гласуване предложение за жилища с по-достъпни цени в цяла Америка. Тъй като идеите му не се вписват в модела на управление на президента, той набързо е избран за „определен да оцелее“. Освен това, Къркман е добър баща и съпруг и определено е човек, когото ми е приятно да играя, а мисля, че и публиката ще го хареса.


Същевременно да гледаш как някой, чистосърдечен и благороден като Том, бива въвлечен на скорост в ролята на един от най-могъщите хора в света, не е за хора със слаби сърца. Неизбежно осъзнаваш опасността надвиснала над семейството му и като цяло е изпитание за нервите да гледаш, как някой бива запратен така безмилостно под светлината на точно тези прожектори.


С какво сериалът е привлякъл вниманието му?

Кийфър Съдърланд: Когато прочетох първия сценарий на Дейвид Гугенхайм, първите петнадесет страници въобще не го взех на сериозно, четях с идеята, че правя услуга на приятел – Марк Гордън, който продуцираше сериала. Към двадесет и петата страница обаче, просто го започнах отначало, беше изцяло приковал вниманието ми. Прекрасно написан сценарий, с прекрасно дефинирани герои, отворен и даващ пространство.

 

Добави описание


За темите, които сериалът разглежда.

Кийфър Съдърланд: „Определен да оцелее“ позволява да се погледнат доста злободневни теми свързани със случващото се в момента в САЩ. Несъмнено, в този последен изборен цикъл обсъждахме много въпроси за това, защо страната ни е толкова обезсърчена, разочарована. В сериала разглеждаме много от тези въпроси, водим интелигентни разговори за икономиката, за расовите отношения, за несигурността в чужбина, за всички тези различни неща и мисля, че героите отново са така добре развити, че шоуто всъщност се превръща в едно малко представление, един интелигентен поглед и отдясно, и отляво. Винаги съм вярвал, че тази страна работи най-добре, когато и двете политически партии са наистина силни. В сериала развиваме линии, в които нещата се случват по различен, но работещ начин. Гордея се, че съм част от нещо, което може да покаже друг път на американския народ, съвсем възможен, реален сценарий за действие на американската политическа сцена.


Готов ли е Том Къркман да стане президент?

Кийфър Съдърланд: Не, той не е подготвен за това на нито едно ниво. Не мисля, че някой би могъл да очаква наистина динамичните и драматични обстоятелства, с които започва сериала и не мисля, че някой би могъл да се подготви за президент за една нощ. В повечето случаи президент става политик със солидна кариера, който работи в продължение на дълги години в служба на обществото, след това преминава през поне няколко години кампания и едва преминали през целия този процес, можем да кажем, че кандидатите за президент започват да разбират какво ще изисква работата им от тях.


От друга страна, Том Къркман е добър човек, има много силен морален компас и ще направи всичко възможно, за да го следва. Това, което мисля, че е интересно в дългосрочен план за шоуто е изконният въпрос дали властта покварява, дали този добър и принципен човек ще се поддаде на корупцията, в какво ще се превърне, какво ще стане с него след този така неочакван обрат в живота му.


Защо зрителите биха гледали?

Кийфър Съдърланд: Нещата се свеждат до нещо съвсем простичко според мен. Шоуто е създадено с много почтеност,  грижа и внимание към детайла относно това как бихме искали да изглеждаме, с какви темпове да се движим и най-вече какво искаме да кажем на зрителите. Освен това, тематика е изключително актуална и има много и различни перспективи. Дори само от гледна точка на забавната страна на нещата фактът, че се следят три сюжетни линии говори сам по себе си – те могат да се преплитат или да си текат отделно, което дава широко поле на изява на нашите сценаристи, а повярвайте имаме изключителни сценаристи. Та, поради свички тези причини мога смело да кажа, че сериалът наистина заслужава вниманието на зрителите!

PoTV.bg е сайтът за тв новини и сериали онлайн.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Определен да оцелее , Кийфър Съдърланд