Драми

Пепел от рози / Fatmagulun sucu ne (2011)

0/5

Пепел от рози / Fatmagulun sucu ne (2011)Фатмагюл е красиво и наивно момиче, което живее в Ълдър, село недалеч от град Измир и курорта Чешме в Западна Турция, на брега на Егейско море. След смъртта на родителите си, тя живее с брат си и снаха си.

Фатмагюл е влюбена в Мустафа, с когото се познават от години, и планира сватбата си с него през лятото. Тя го обича и иска да се ожени възможно най-скоро.

Керим също е от малкия град. Баща му е напуснал майка му заради друга жена, докато той е бил още дете. След като майка му се самоубива, Керим остава сам.

Ужасна трагедия превръща живота на Фатмагюл в ад. Една вечер, докато се разхожда, тя е нападната от четирима пияни младежи: Керим, Вурал, Ердоан и Селим.

Фатмагюл така и не разкрива истината за самоличността на похитителите си, защото е заставена да пази тайна и да се омъжи за един от тях, Керим. По този начин той ще избегне затвора, а и ще спаси приятелите си, а тя няма да е одумвана от хората в селото.

Пепел от рози / Fatmagulun sucu ne (2011)

Керим е беден младеж, а останалите трима са от богати семейства, които плащат занапред мълчанието и на Фатмагюл, и на Керим.

Мустафа разбира за "изневярата" на бъдещата си съпруга и е изпълнен с гняв и желание за отмъщение.

Дали истината ще излезе наяве и каква е вината на Фатмагюл?

 

Геройте в "Пепел от рози":

 Берен Саат в ролята на  ФАТМАГЮЛ

Берен Саат в ролята на  ФАТМАГЮЛ

ФАТМАГЮЛ e младо момиче от малко селище на егейското крайбрежие. Останала без родители , тя е живее заедно с брат си Рахми и жена му Мукадес. Дели си едно легло с малкия си племеник Мурат. Мълчаливото и търпеливо момиче е принудено да търпи трудния характер и капризите на снаха си... Тя помага на Рахми в отглеждането на Мурат, в домакинството, а и отвежда и прибира стадото.

Наближава денят, в който ще се омъжи за своя годеник Мустафа. Мечтае за свое легло, за нов дом... Досега тя се е раздавала за всички, а за нея никой не е правил нищо. Влюбена е още от дете в Мустафа. Двамата вече почти са построили къща, в която ще живеят, след като се оженят.
Животът й се преобръща от момента, в който е изнасилена от четирима души край селото. Оттук започва истинският кошмар за Фатмагюл. Тя е длъжна да се омъжи за един от изнасилвачите си и да споделя живота си с него.

Енгин Акюрек в ролята на Керим

Енгин Акюрек  в ролята на Керим

КЕРИМ е останал сирак още от дете. Баща му е изоставил майка му, след което е изчезнал. Майка му се самоубива. Мерием, жена от съседските къщи, приютява детето и го отглежда като свой син. Той завършва гимназия, живее без големи мечти и без големи очаквания от живота. Започва работа като чирак в железарски магазин. Красивият младеж е харесван от всички девойки в селото. Опознават го рибарите, магазинерите... за всички той е известен като тих и спокоен човек, уважаващ възрастните хора.
Работи като ковач, а с работата си се опитва да забрави травмата от самоубийството на майка му. Сближава се и с младежи от различни среди, сприятелява се и със синовете на фамилията Яшаран.

Engin Öztürk в ролята на Селим

Engin Öztürk в ролята на Селим

СЕЛИМ и ЕРДОАН Яшаран от детинство се събират всяка година на лятната вила на техния приятел Вурал. Керим през цялата зима е в селото и е далеч от тези вълнения. Когато настъпва летния сезон и с пристигането на приятелите му, животът му се оцветява и разнообразява...

Младежите се забавляват заедно, флиртуват с момичетата. За него приятелството му с момчетата е много важно. Мнението му за тях и животът му тотално се променят след нощта, в която той участва заедно с тях в изнасилването на невинното момиче. Принуден е да се приеме женитба с Фатмагюл, за да отърве приятелите си от наказателна отговорност. Преследван от вината си, Керим е преследван и от гнева на Мустафа.

Fırat Çelik в ролята на Мустафа

Fırat Çelik в ролята на Мустафа

МУСТАФА е годеникът на Фатмагюл. Занимава се с риболов. Живее заедно с майка си Халиде и баща си Емин. Току-що завърнал се от казармата, той веднага се захваща с приготовления за сватбата си с Фатмагюл, в която е влюбен от дете. За да угоди на Мукадес и за да е достоен зет, той се опитва да спечели повече пари и да е готов с нов дом за бъдещата съпруга. Двамата имат свои мечти и са на път да ги сбъднат с нетърпение. До нощта, в която той отплава за кратко, а Фатмагюл не идва на кея, за да го изпрати. Страшната новина научава, когато се връща... От гняв той подпалва почти готовата къща, в която е трябвало да заживеят заедно след сватбата. Освен гняв, у него бушува и желание за мъст към жената, която е опетнена и го е предала. Без да знае, че е изнасилена, той насочва омразата си както към Фатмагюл, така и към Керим, с когото предполага, че му е изневерила преди сватбата. Родителите му също смятат, че Фатмагюл е срам за цялото село и не е достойна за снаха

Esra Dermancıoğlu в ролята на Мукадес

Esra Dermancıoğlu в ролята на Мукадес

МУКАДЕС е съпругата на Рахми. Всъщност тя е омъжена за него по-скоро от необходимост, отколкото от принуда. Майка е на Мурат. Мукадес е амбициозна и вечно мърмореща... Ревниво бди над връзката на Фатмагюл с Мустафа и не позволява на бъдещата булка да направи дори крачка встрани. Дори и след инцидента с изнасилването, Мукадес не дава нито миг спокойствие на Фатмагюл и вместо да я успокоява и да й помага в труден момент, тя я кори и обвинява. Забърква се и в интриги със семейство Яшаран.

Kaan Taşaner

Kaan Taşaner в ролята на Ердоган

ЕРДОАН е единственият син на Ръфат и Хилмийе Яшаран, племеник на Решат Яшаран. И той живее в Истанбул заедно със семейството си. Получава там образованието си, също както братовчед си Селим . Двамата заедно участват в семейния бизнес на Яшаран. По-непроницаем и по недпредсказуем от Селим. Амбицията му е след време да оглави фирмата. Започналата игра с Фатмагюл става опасна.

Sumru Yavrucuk

Sumru Yavrucuk в ролята Мерием

МЕРИЕМ е жената отгледала Керим. За него, тя е като майка и сестра едновременно. Мерием е билкарка и лечителка в селото. Тя е неомъжена и обича Керим като свое собствено дете. Уважават я в целия район, не само в селото. Благодарение на нейната репутация, в селото идват и много хора, които тя лекува. Славата й стига дори и до Истанбул.

Мерием и Рахми са единствената опора на Фатмагюл след черната нощ.

Bülent Seyran

Bülent Seyran в ролята на Рахми

РАХМИ е брат на Фатмагюл. Често глуповат, но винаги добронамерен. Тежък момент в живота му довежда и до необмисления му брак с Мукадес. Работи заедно с жена си в мандрата на селото. Двамата имат син, Мурат. След загубата на родителите си, той се грижи за Фатмагюл, която е още дете. Изцяло подчинен на жена си, добродушен и често неадекватен.

Още за Берен Саат, Пепел от рози

Какво е твоето мнение?

Виж мнения за Пепел от рози / Fatmagulun sucu ne (2011) (0 коментара)

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg