В програмата

Тази неделя в bTV Репортерите: Благородно семейство приютява безвъзмездно български студенти в Париж от 30 г.

0/5

Тази неделя в bTV Репортерите: Благородно семейство приютява безвъзмездно български студенти в Париж от 30 г.

Тази неделя в bTV Репортерите Кристина Газиева и операторът Петър Джанаваров ще разкажат една реална приказка за добрината и големите сърца. Екипът на bTV беше на гости в дома на проф. Боян Христофоров и Ан дьо Колбер-Христофоров в Париж, Франция, които от 30 години безвъзмездно приютяват български студенти в дома си.


Проф. Христофоров е българин, напуснал България на 10-годишна възраст със семейството си, но запазил силната си любов към родината. Днес той е светило в медицината във Франция – работи в известната френска университетска болница „Кошен“.


Интересна е и историята на графиня Ан дьо Колбер-Христофоров – тя е наследник на аристократичен род, като пра-пра-пра дядо й е финансовият министър на крал Луи XIV - Жан-Батист Колбер. Любовната им история започва в Германия и продължава щастливо и до днес, когато са обединени от общото желание да помагат на младите талантливи и упорити студенти - в дома им вече се намира 74-ят студент подред.


Цялата история на благородното семейство и големите им сърца гледайте във филма на Кристина Газиева в рубриката bTV Репортерите на 29 април веднага след централната емисия на bTV Новините.

Още за bTV Репортерите

21:45
30.05.2020
bTV Репортерите
21:45
31.05.2020
bTV Репортерите

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg