В програмата

„Преди обед“ с разказ отвътре за напрегнатото ежедневие на спешните медици у нас

0/5

„Преди обед“ с разказ отвътре за напрегнатото ежедневие на спешните медици у нас

В навечерието на Световния ден на спешната медицина - 27 май, екип на предаването „Преди обед“ прекара 60 минути със смяна на Бърза помощ в София. Журналистът Георги Тошев и операторът Илиян Стоянов документираха напрегнатото ежедневие на д-р Димитър Лунд и единствената жена шофьор на линейка в София - Гергана Николова, за да срещнат зрителите със скритите трудни моменти, които са решаващи за съхраняването на всеки живот.

 

„Ние не сме герои, а хора, които си вършат работата. Да, в нашата има повече риск понякога, но мотивацията ми е, че всяко повикване е надежда да спасим един човешки живот”, казва д-р Лунд, който е на 26 години, потомствен лекар.

 

Добави описание

 

„Изпитвам голямо уважение към работещите в Бърза помощ. По ирония на съдбата, нощта преди снимките, екип на Бърза помощ спаси майка ми. Но едва, когато влязох в линейката и потеглихме към първия адрес , усетих адреналина, с който живеят работещите в Спешна помощ.  С оператора бяхме свидетели на свръхконцентрацията, риска и професионализма на парамедиците. Необяснимо е!“, споделя Тошев.

 

Добави описание

 

Заедно със спешните медици, екипът на „Преди обед“ застава очи в очи и с пациент със симптоми на COVID-19, който е транспортиран в „Пирогов“.

 

„Решенията, които се взимат на адрес могат да се сравнят само с работата в операционна. Всяка секунда е ценна. Ежедневието в Бърза помощ е като реалити на ръба между живота и смъртта”, споделя още Георги Тошев.

 

Добави описание

 

Как преминава 1 час от работата на спешните медици - зрителите на „Преди обед“ ще научат утре, 27 май, след 9:30 часа в ефира на bTV.

 

Още за Преди обед

02:30
10.07.2020
Преди обед
09:30
10.07.2020
Преди обед - токшоу с водещи Десислава Стоянова и Александър Кадиев
02:30
11.07.2020
Преди обед

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg