Отечествен фронт

”Отечествен фронт”: Двамата братя-отци Евгени и Силвестър за феномените, демоните и вярата

• От 0/5

Двамата братя-отци Евгени и СилвестърВ навечерието на Великден социалният ъндърграунд “Отечествен фронт” показва двама войнстващи православни отци, надигнали глас срещу най-силните ни митове – Ванга, Вера Кочовска, гледането на боб и на кафе, леенето на куршум, дори срещу мартениците и кукерите. “Показвам ви едни от най-мразените хора в републиката - отците братя Евгени и Силвестър.” – разказва Мартин Карбовски. – “Те се прочуха с това, че скочиха срещу Ванга, която мнозина от българите смятат за светица. Даваме им думата на Великден, за да видим докъде според църквата е вярата и откъде започват демоните, които ни изкушават. Как можем да погубим душата си и как можем да я спасим? Докато всички снимат феномени и врачки, ние снимахме тях. Христос, когато е воскресъл, според мен го е направил заради хора като тях. Щото за повечето хора да възкръснеш - не си заслужава.”

Отец Евгени и отец Силвестър признават Ванга за феномен – но за бесовки феномен. И двамата се борят не срещу нея или други като нея, а срещу демоните и бесовете, които са ги обсебили. Делата на мрака, които погубват душите на българите са врачуване, окултизъм, хороскопи, нумерология, екстрасензорно лечение, гледане на боб, на кафе, на ръка, на карти, леене на восък и на куршум, правене и разваляне на магии, всякакви видове амулети, ходене по врачки и баячки... Двамата не са против билколечението и природната медицина, практикувани без заклинания. И двамата живеят така, както проповядват – децата им не носят мартеници, а жените им – бижута. И не се страхуват от магии, защото вярват, че Господ ги пази...

Двамата братя-отци Евгени и Силвестър


“Светът се крепи на логиката и на правилата, дадени ни от Господа и от пророците, но забравени от хората и децата им.” – коментира Карбовски. – “Искам да подкрепя двама братя черноризци. Аман от врачки, магии и баячки и феномени. Народът е прост, животът може да е тежък и скучен, но това не означава, че трябва да полудяваме и да се даваме на дявола всеки ден. Аз нямам толкова вяра като тези двамата, но мога поне да ви кажа – този горе ви даде свободната воля и вие трябва да изберете в коя войска да застанете. А за демоните и феномените има само един принцип - внимавайте коя врата отваряте, защото през нея може и да влезе някой! И той ще влезе у вас!”

”Отечествен фронт”, събота, 23 април 2011 г., 18:00 по Нова телевизия

Още за Отечествен фронт

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg