Други

18-месечният мечок Мишо, живял в къща край Русе, вече е в парка край Белица.

• От 0/5

Следващата седмица мечокът официално ще получи името Монти, а негов кръстник ще бъде „Нова телевизия”

18-месечният мечок МишоВ понеделник, 21 юни, „Календар” разказа историята на 18-месечния мечок Мишо, който месеци наред е живял затворен в тясно пространство, в къща край Русе. В началото на седмицата природозащитници иззеха мечето от собственика му и го отведоха в парка за танцуващи мечки край Белица.

За младото мече пътят от Русе до Белица се оказа пътят на свободата.
Сега Мишо е малко нервен, но въпреки това общителен. „В момента е малко нервен и това е абсолютно нормално - нова среда, ново място. За пръв път надушва мечки и това го прави наистина нервен. Но се надявам до няколко дни да успее да превъзмогне новите неща, да се успокои”, разказва Димитър Иванов - управител на Парка за танцуващи мечки.

Откакто е настанен в парка край Белица, мечокът обитава специална клетка, пригодена за адаптацията му. В нея той ще остане до следващата седмица, след което ще бъде пуснат извън бърлогата. За да свикне с новото място и новият начин на живот, Мишо е подложен и на специална растителна диета -  ябълки, круши, хляб. Вчера е получил малко мед, всеки ден му се сменя водата.

Напълно адаптиран обаче Мишо ще бъде чак след година. До тогава пред него стои предизвикателството да успее да се справи с живота навън.


Освен нов дом, мечето ще получи и ново име, защото в парка в Белица вече има обитател на име Мишо. Следващата седмица мечокът официално ще получи името Монти, а негов кръстник ще бъде „Нова телевизия”.

Още за Календар

04:45
26.07.2020
Как живеят ветеринарите: Момчетата от календара

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg