Архив Отечествен фронт

Отечествен фронт - 28 юни

Добави коментар

„Братя Галеви” съвсем официално и легално управляват Дупница по модел, близък до американските – разкрива Мартин Карбовски във част ІІ от филма за „братя Галеви”

Тази събота в „Отечествен фронт” Мартин Карбовски обсъжда митовете за големия лош вълк и брат му и за червената шапчица, за която се твърди, че биела лошо и закусвала баби



Тази събота 28 юни социалният ъндърграунд „Отечествен фронт” ще представи втората серия от филма за „братя Галеви”. Миналата седмица ви показахме разговорът, който Мартин Карбовски засне в бърлогата на героите на нашето време – Пламен и Ангел. Днес разговорът продължава в общината – в кабинета на кмета на град Дупница, където „братя Галеви” участват в консултативния съвет към кметската администрация. „Това, което разбрахме ние е, че „братя Галеви” съвсем официално и легално управляват град Дупница, по модел близък до американските общински модели.” – разказва Карбовски.

– „Ако се питате защо те управляват един град, а вие не, ние нямаме отговор на този въпрос – управлявайте и вие, ако можете! Но трябва да знаете – след десетки прокурорски и финансови проверки, след дознания и разследвания „братя Галеви” не са обвинени в нищо и нищо от нещата, които се говорят за тях, не се оказва вярно. Вие говорите за тях, ние говорим с тях. И имаме сериозен проблем – ще го видите в анкетата. За тях хората в Дупница говорят само по два начина – или хубаво, или нищо или ако се оплакват от тях, това се прави все едно хората говорят за политиците – че са кофти по принцип. Все пак – намерихме една жена, която да не ги харесва!”

„Братя Галеви” по един или друг начин вече не мислят като бандити или бизнесмени, а са започнали да мислят като държавници. Те твърдят, че участието им в консултативния съвет е въпрос на лично доказване и са се заели да оправят града си - да го направят по-добър. Дори споделят решение на проблема с персонала в детските градини и ясли.

„Имаме теория за мутрите в тази страна. Ако някой е по-ербап, по-як българите му свалят шапка и без той да ги бие. Българите обичат мита за големия лош вълк и брат му, защото винаги са живели в една единствена приказка. Истината е, че ако вие се страхувате от мене, аз винаги ще се опитвам да осребрявам този страх. Това е кратката ни теория за мутрите.” – коментира Мартин Карбовски.

– „Другата ни теория е за медиите – че ние, медиите никога не ви показахме наистина големия лош вълк. Показваме ви само червената шапчица, за която се твърди, че биела лошо и закусвала баби. Разбира се, тези две теории нямат нищо общо с братя Галеви...

За първи път правим предаване, в което няма конфликт. Всеки ден ние твърдим, че еди кой си е педофил или че друг е крадец заради едно единствено нещо – наличието на свидетели. Хора, които искат да говорят. Нормалните, обикновени хора идват при нас, пишат ни, искат да говорят за някой, който ги е нагрубил или ощетил, или убил.

Това е едно от предаванията, в които нямаме такъв човек. Едно от предаванията, в които никой никого не иска да засегне. Предаване без повод и без свидетели. Но може би това ще е началото на една поредица от предавания за митовете. В тях винаги има нещо вярно. Но в тях също така се крие и нещо друго – нашият страх, на който очите са много, много големи.”

„Отечествен фронт”, събота, 28 юни 2008 г., 18:15 по Нова телевизия.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Отечествен фронт

Приказка от долната земя в “Отечествен фронт”, събота, 12 януари 2013 година

След края на света: Близки срещи от третия вид

Приложна магия

“Отечествен фронт”: Не без сина ми

Тя, той или то... в “Отечествен фронт”