Архив Отечествен фронт

Руска рулетка в „Отечествен фронт”, събота, 17 октомври

2 коментара

Руска рулетка ли е играл Николай от Стара Загора, убивайки пет семейства? - събота, 17 октомври в „Отечествен фронт”

 
Вуйчото на Калин Вельов жертва на сериен убиец


Руска рулетка в „Отечествен фронт”, събота, 17 октомври


Тази събота, 17 октомври социалният ъндърграунд „Отечествен фронт” разказва историята за един млад човек от Нова Загора, на чието шофьорско досие тегнат пет жертви в две катастрофи.


Микробусът на 26-годишния Николай Митков Василев връхлита и премазва колата на Юсеин Хюсеин от Кърджали. На място загиват двама души – Хюлия Халилова и Юсеин, а други двама са тежко ранени - Васил Стоилов остава в кома, Гюлнадие лежи дълго в болница. Делото се протака повече от година, а книжката на Николай Василев не е отнета.

Шест месеца по-късно без спирачен път на осветено място същият Николай блъска друг човек – Станил Станилов, вуйчо на музиканта Калин Вельов. Запис на тази страшна катастрофа разкрива как е карал Николай. „Ужасна случайност или начин на каране?” – пита Мартин Карбовски. – „Поведение на пътя или липса на каквато и да е отговорност? В тази история има от всичко... И петте жертви са жертви на Николай Митков Василев, циганин от Нова Загора.

Млад човек, който отказа да разговаря с нас, а баща му каза, че това може да се случи на всеки...
Същият човек Николай днес продължава да кара кола... Понякога на човек му хрумва мисълта, че е по-добре да си отиде бързо, отколкото да оцелее зле. Ще видите един човек, който е оцелял - Васил, българинът. Гледката не е приятна. Но трябва да ви покажем онова, което най-накрая да ни отврати, да ни шокира, аджеба, променим нещо наоколо! Защото Васил днес е неадекватен, а Николай продължава да си живее живота - с книжката в джоба!”

„Къщата остана празна!” – казва Акиф, който погребва дъщеря си Хюлия
. Туркинята Азизе погребва мъжа си Юсеин, българката Дора гледа съпруга си Васил, който е инвалид, няма краткосрочна памет, нищо не помни, не може да говори и да се обслужва сам. Вуйчото на Калин Вельов е блъснат без никакъв спирачен път, влачен повече от четиридесет метра и убит. В съда става ясно, че книжката на Николай не е отнета дори след втората катастрофа.

Калин Вельов


„Значи може да очакваме идващите седмици ново убийство на пътя – негово!” – казва Калин Вельов. Гюлнадие е само ранена, но остава дълго в болница. Две катастрофи за една година, пет жертви, три трупа, един инвалид, един ранен - за всичко това Николай Митков Василев е осъден на три години пробация! „Жертвите са пожертвани още един път!” – коментира Карбовски. – „Първо са жертви на катастрофата, второ са жертви на безумната правосъдна система.

инвалида Васил


На друго място Николай щеше да плаща до живот лечението на инвалида Васил. На друго място Николай нямаше да кара кола в следващите десет години. Съдът в Нова Загора се държи съмнително. Следствените действия особено след втората катастрофа са още по-съмнителни. Защо не е взета книжката на убиеца с кола след първата катастрофа? Никой не знае. Предполагаме, че законът е такъв. Делото се е гледало и в Апелативния съд в Бургас, където обаче е върнато – съдът извън родното място на убиеца е доста по-адекватен. И резултатът днес? Случва се най-страшното – Николай пак кара кола!”

 „Отечествен фронт” разказва и за една шокираща игра на пътя – „Руска рулетка с кола”, чието родно място е отново Нова Загора – там е мястото, където за пръв път е регистрирана. Засилваш се отдалече с колата си, даваш газ и минаваш на червено или на кръстовище, където си без предимство. Мизата в Нова Загора е 200 лева, а ако удариш някого, той дори няма да разбере, че е жертва на игра. Играта вече се играе и в София - мизата тук стига 5000 евро!

„Руска рулетка ли е играл Николай от Стара Загора, убивайки пет семейства?”
– коментира Карбовски. – „Поне за една от катастрофите му остава съмнение. Ще лежи ли в затвора Николай? Крайно съмнително е. Ще лежат ли в гробищата жертвите на Николай? Няма съмнение. Ще проговори ли инвалида Васил, ще се осъзнае ли? Крайно съмнително е. Ще си живее ли живота си Николай? Явно. Ще кара ли кола Николай? Няма съмнение. Под съмнение остава целият живот, който ни се отреди да живеем в тази страна. Чакаме правосъдие! Не искаме хора като Николай да карат в другата лента. Страшно не искаме! Иначе – руската рулетка в София продължава. За ченгетата – адресът е Околовръстното, Руски паметник, насрещното на „Алея Яворов”. Не се правете, че не знаете. Вие сте следващите!”

„Отечествен фронт”, събота, 17 октомври 2009 г., 18:00 по Нова телевизия

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Отечествен фронт

Приказка от долната земя в “Отечествен фронт”, събота, 12 януари 2013 година

След края на света: Близки срещи от третия вид

Приложна магия

“Отечествен фронт”: Не без сина ми

Тя, той или то... в “Отечествен фронт”