Спорт Спорт по ТВ

Владимир Кличко срещу Дейвид Хей на 2 юли от 23:30 чaса по Film+

Добави коментар

Владимир Кличко срещу Дейвид Хей на 2 юли от 23:30 чaса по Film+
Световният шампион в тежка категория на три федерации - Световната боксова организация (WBO), Международната боксова организация (IBO) и Международната боксова федерация (IBF) Владимир Кличко ще защитава титлите си срещу Дейвид Хей, световен шампион в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA). Срещатa между двамата е на 2 юли, събота, на "Имтех Арена" в Хамбург, Германия, а телевизията, която ще я излъчва Film+.

Владимир КличкоДомът на немския елитен футболен клуб Хамбургер е готов да посрещне над 50 000.  Срещата в съботната нощ е най-очакваният боксов мач през последните години. Украинският Парен чук постига победа в 55 от 58 мача в тежката категория, като 49 от опонентите си е свалил с нокаут.  Сред играчите, които е елиминирал, стоят имената на Нигерийския кошмар Самюел Питър и бившия световен шампион Крис Бърд.  Срещу Кличко на ринга ще застане може би най-устатият му опонент. Известен с ефектните си изказвания 30-годишният англичанин Дейвид Хей има зад гърба си по-малко опит - 26 професионални мача в тежката категория. Силните му страни са бързината и издържливостта. В 23 от 26-те мача Хей нокаутира своите противници, което е добър атестат преди срещата му с Кличко.

Двамата боксьори дадоха съвместна пресконференция в началото на седмицата, на която продължиха със заканите. Хей се изживя като истинска звезда и закъсня с 45 минути за срещата с медиите. Кличко не му остана длъжен и го посрещна с думите „Идвай на време, принцесо". Англичанинът веднага обеща "брутална екзекуция и пълно унищожение" за своя съперник. Пресконференцията продължи в този тон, като Кличко заяви, че уважава Хей като състезател, но не и като личност. Попитан защо не би стиснал ръката на Кличко, Хей каза, че ще го направи, но в болницата, когато посети "екзекутирания" Владимир. Украинецът отвърна на удара, като покани Хей да делят обща стая до мача. Британецът обаче отказа с думите: „Няма как да стане. Погледни се в огледалото и ще разбереш защо”.

Напрежението между двата вече достигна връхната си точка, което е гаранция за истинско шоу на 2 юли. PoTV.bg е сайтът за тв новини и сериали онлайн.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър