Актуално В програмата

"Вкусът на България" разкрива тайните на калдъръмените улици в Пловдив

Добави коментар

В новия епизод на „Вкусът на България“ тази събота (6 април) от 11:00 ч. зрителите на bTV ще видят още едно от цветните и различни лица на неповторимия Пловдив.

Водещата Мария Жекова ще ги разходи из живописния квартал „Капана“ в стария Пловдив, запазил духа на отминалите времена и в същото време толкова модерен и жив. Точно тук ще стане ясно кой е любимият десерт на Мария от детството, както и защо улиците в Капана са най-лъскавите в града. В антикварна книжарница тя ще открие отдавна търсена книга със забравени кулинарни съкровища.

Вълнуваща среща с дама от стар пловдивски род ще разкрие любопитни факти от ежедневието на големите градски фамилии, като какви празници са отбелязвали и с какви кулинарни изкушения са подслаждали живота си. Зрителите ще научат още за историята на домашната юфка, за търговията с подправки и как се приготвя пловдивски аероконяк. Освен всичко това, За всички пред екраните Мария ще разкрие и тайната на специалитета „тюрлю гювеч“, който е божествено вкусен, въпреки нарицателното си име.

Вдъхновена от богатата кухня на Пловдив, белязана от различните етноси, населяващи района, водещата на „Вкусът на България“ ще приготви пред камерата абсолютно нестандартна и ароматна рецепта с леща.

Гледайте „Вкусът на България“ в събота (6 април) от 11:00 ч. по bTV.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Вкусът на България

Новият епизод на Вкусът на България отвежда зрителите до крепостта „Баба Вида“

"Вкусът на България" се завръща с вълнуващо пътешествие в Брезово

Какъв е бил вкусът на царете ще стане ясно в новият епизод на Вкусът на България

„Вкусът на България“ гостува в приказното село Борика

„Вкусът на България“ представя богатството на родното Черномори