Актуално В програмата

Какъв е бил вкусът на царете ще стане ясно в новият епизод на Вкусът на България

• • Добави коментар

Тази събота (25 ноември) от 11:00 ч. водещата на „Вкусът на България“ по bTV – Мария Жекова ще се разходи из подножието на Родопите, в един много любопитен и красив край – районът на град Кричим.

Във вековните дъбови гори и богатата флора и фауна, с които се слави парка на двореца Кричим, Мария ще нахрани стадо елени „лопатари“ и ще разбере защо именно тук Фердинанд решава да построи своя Ловен дом.

В двореца зрителите ще се насладят на великолепен интериор, запазен и до днес в автентичния му вид. В царския кабинет пък ще се усети енергията на спомена за много важен за българската история момент. Именно в него цар Борис III скъсва заповедта на Хитлер за депортирането на евреите от България. Впечатлена от банкетната маса, съхранените и до днес изящни сервизи за хранене в централната трапезария и просторната кухня, Мария ще почувства особената почит към храната в двореца.

Сред вечно зелената магнолия и жуженето на пчели, водещата ще приготви някои от любимите ястия на Фердинанд, „брюкселска супа с гъби“ и „султанско сладко“. А в царската кухня тя ще разбере повече за това какъв е бил вкусът на царете и какво означава изразът „да живееш царски“.

Не пропускайте „Вкусът на България“ на 2 декември (събота) от 11:00 ч. по bTV.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Вкусът на България

Новият епизод на Вкусът на България отвежда зрителите до крепостта „Баба Вида“

"Вкусът на България" разкрива тайните на калдъръмените улици в Пловдив

"Вкусът на България" се завръща с вълнуващо пътешествие в Брезово

„Вкусът на България“ гостува в приказното село Борика

„Вкусът на България“ представя богатството на родното Черномори