ТВ анонси bTV

„Вкусът на България“ гостува в приказното село Борика

• • Добави коментар

Тази събота (18 ноември) от 11:00 ч. „Вкусът на България“ ще подари на зрителите на bTV ново кулинарно пътешествие – този път в приказното село Борика.

Там водещата Мария Жекова ще се срещне с млад географ, който е сбъднал мечтата си да бъде собственик на ботаническа градина. Осемте декара, върху които се простира тя, са дом на над 500 вида растения от цял свят. Красотата, на която Мария ще стане свидетел, ще бъде допълнена от любопитен разказ за видовете растения, влиянието на климатичните промени върху природата и какви мерки може да вземе всеки от нас, за да я опази.

Зрителите ще се запознаят и с друг млад човек, който е решил да избяга от големия град и да промени живота си. Днес отглежда българската порода биволи „Мура“ в естествена среда и докато хранят малките им бебета, той ще сподели на Мария каква е тайната на архаичната порода и високата хранителна стойност на нейните млечни продукти.

В Борика жителка на селото ще покаже наследствена рецепта за „ялов зелник“, „бяла каша“, която в района се нарича „бял мъж“, и „дзиврета“ (милинки).

„Аз като човек, който е избрал да живее в близост до природата, съм много радостна, че все повече млади хора както тук, така и на други места в България избират този начин на живот за свой. Вярвам, че той ще им се отблагодари стократно, защото който обича и уважава природата, живее в равновесие със себе си.“, ще заяви водещата.

Не пропускайте „Вкусът на България“ на 18 ноември от 11:00 ч. по bTV.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Вкусът на България

Новият епизод на Вкусът на България отвежда зрителите до крепостта „Баба Вида“

"Вкусът на България" разкрива тайните на калдъръмените улици в Пловдив

"Вкусът на България" се завръща с вълнуващо пътешествие в Брезово

Какъв е бил вкусът на царете ще стане ясно в новият епизод на Вкусът на България

„Вкусът на България“ представя богатството на родното Черномори