Архив Горещо

В „Горещо” за чудесата в манастира „Св. вмчк. Мина”

Добави коментар

Специалното великденско издание на „Горещо” разказва за манастира „Св. вмчк. Мина” и за чудесата, случващи се там, събота, 3 април, 22:00 часа, Нова ТВСпециалното великденско издание на „Горещо” разказва за манастира „СВ. вмчк. Мина” и за чудесата, случващи се там, събота, 3 април 2010г., 22:00 часа, Нова ТВ


 „Горещо” разказва за манастира „СВ. вмчк. Мина”Часове преди настъпването на най-светлия християнски празник чрез специалното си Великденско издание телевизионното предаване „Горещо” ще отведе зрителите си в единствения манастир в България, носещ името на Свети Мина и за който има много свидетелства, че се случват чудеса.

Молитвата към Свети Мина помага за заздравяване на брачните връзки, за откраднато или загубено, за помиряване на враждуващи в семейството: „Чете се молитвичка, в която единият от брачните партньори идва и моли Бог по молитвата на Свети Мина да спаси семейството и не са малко случаите тук, в които сме чували после от хората благодарност, че е спасено семейството!”

 „Горещо” разказва за манастира „СВ. вмчк. Мина”„Идват хора с различни проблеми – свидетели сме, че за абсолютно всичко помага. Но винаги, когато с чиста, искрена вяра и с разумна молитва се обръщаме към него.” – разказва свещеник Борис. – „Има и неразумна молитва!”

Родителите, измолили светеца да ги дари с деца, идват по-късно, за да кръстят децата си именно в този манастир. „Много пъти казват: „Отец, това дете е на манастира – ние го измолихме от тук. Затова идваме сега то да получи светото кръщение” – разказва отец Любен Коларски. „Няма ден, в който да не се чете молитва за рожба на бездетни семейства. Няколко семейства поне на ден идват да се молят тук за рожба. Хиляди са случаите, в които хората идват тук да търсят молитвеното застъпничество на Свети Мина за рожба, понеже наистина помага!” – казва свещеник Атанасий.

 „Горещо” разказва за манастира „СВ. вмчк. Мина”- „В манастира има една ръкописна книга, останала от прежните свещеници, в която са описвани първите чудеса, които са се случвали, където хората са полагали и подписа си... Когато аз започнах служба тук направо с трепет слушах за чудесата, които хората споделяха с мен и те послужиха лично за мен за уверение в моята вяра, както и за всички хора, които идват тук. В момента можем да кажем много истории, в които Свети Мина е помагал – и за рожба, и на тежко болни за изцерение, и на събиране на семейства, истории за разрешаване бързо на дадени житейски проблеми на хората. Трогателни са историите за получени изцерения – помогнал е Бог по молитвите на Свети Мина тук последно за изцерението на три-четири дечица, много тежко и сериозно болни, за които лекарите не даваха никакви гаранции. Тия семейства идваха тук през изминалата година, често се молеха пред чудотворната икона на Свети Мина със сълзи и Бог даде, щото тези деца оздравяха и в близките няколко седмици ги кръщавахме. Постоянно отците стават свидетели на чудесата на Свети Мина!”

Много от вярващите, дошли да се помолят в манастира, сами разказват за чудесата, които са им се случвали там: „Това е един много специален за нашето семейство манастир! Дълги години нямахме деца – тук са измолени моите двама близнака!” „За първи път дойдох с една приятелка, която беше претърпяла много сериозна катастрофа и на нея Свети Мина ѝ беше помогнал!” Ивайло Петров, вратар на ЦСКА също посещава манастира и то от седем-осем години: „Познавам отците, правят ми най-често молитви за здраве, за успехи. Тук се изповядвам! Наистина тук се чувствам страхотно!”

Минути преди настъпването на най-светлия християнски празник отец Любен Коларски казва: „Нека българският народ да посрещне радостно празника на празниците! Бог да ги дарува със сили, здраве, спасение и преуспяване във всички техни начинания!”

„Горещо”, събота, 3 април 2010г., 22:00 часа, Нова телевизия.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Венета Райкова

Венета Райкова „без грим и фотошоп“ в „Папараци”

Венета Райкова отваря своя дневник в ефира на TV7

Венета Райкова: Мечтая да съм фея на любовта

Малката сестра на Биг Брадър 4

Евгени Минчев срещу Венета Райкова в „Голямата уста“