Спорт Спорт по ТВ

TV7 излъчва бенефиса на Стилиян Петров на 8 септември

Добави коментар

TV7 ще излъчи бенефиса на Стилиян Петров тази неделя, 8 септември, 19:30.
TV7 ще излъчи бенефиса на Стилиян Петров тази неделя, 8 септември, 19:30. Редица бивши и настоящи световноизвестни футболисти, сред които Джон Тери, Рой Кийн, Хенрик Ларсон, Робер Пирес и Шей Гивън ще участват в спектакъла. Двубоят, който "Селтик" организира в чест на своя бивш капитан, ще бъде с благотворителна цел, като всички средства ще бъдат предоставени на фондацията за борба с левкемията, която българинът ще основе. Парите за телевизионни права, които TV7 ще плати на организаторите, също ще бъдат дадени за благотворителност.


Във футболния спектакъл ще има и много престижно българско присъствие - Димитър Бербатов, Мартин Петров, Мариан Христов, Радостин Кишишев и Христо Йовов. Участие ще вземат още настоящите мениджъри на "Селтик" и "Астън вила" – Нийл Ленън и Пол Ламбърт.

Петров, който беше диагностициран с левкемия миналата година и продължава успешно своето лечение, обяви край на състезателната си кариера на 9 май. 33-годишният полузащитник се оттегли след 679 мача за своите клубове  ЦСКА, "Селтик" и "Астън вила" и рекордните 106 за България.

„За TV7 е голяма чест да покаже бенефиса на този голям български спортист. Радваме се, че с телевизионното излъчване ще имаме възможност да подпомогнем и фондацията на Стилиян Петров. TV7 е там, където са големите български спортисти и мащабните спортни събития, и ще покаже и шоуто от „Селтик Парк“,“ коментира изпълнителният директор на TV7 и NEWS7 Николай Бареков.

Ще покажем двубоя в праймтайм – от 19:30, за да могат максимален брой българи да го гледат след последния отпускарски уикенд. Благодарим на Стилиян Петров, който също помогна да осъществим това излъчване“, добави Миляна Велева, изпълнителен продуцент „Спорт“.

Тази седмица по NEWS7 започва излъчването и на Eвропейското първенство по волейбол за жени. Двубоите ще бъдат коментирани от Петър Стоянов, който отново ще разчита на компетентни анализатори. Първият мач на българския отбор е този петък, 6 септември, 18:00 срещу актуалния европейски шампион Сърбия. Във втория двубой в Шверин в събота, 7 септември, българският отбор застава срещу отбора на Полша от 21:00, а в неделя от 16:00 е мачът с Чехия.

Въпреки паузата в шампионата заради националните отбори, в програмата на TV7 влиза още едно спортно събитие  - световната квалификация от нашата група между Чехия и Армения. Тя ще се играе на 6 септември от 19:00.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Стилиян Петров