Сериали Криминални

От местопрестъплението

2 коментара

Действието в сериала се върти около разследванията на група криминолози от Лас Вегас, които разкриват обстоятелствата зад загадъчни убийства и престъпления.

 


 

„От местопрестъплението“ (на английски: CSI: Crime Scene Investigation, само CSI или CSI: Las Vegas) е известен американски сериал, носител на награди Еми, излъчващ се по CBS, който се върти около разследванията на група криминолози от Лас Вегас, които разкриват обстоятелствата зад загадъчни и необичайни убийства и извършени престъпления.

„От местопрестъплението“ е продуцирано в съвместие с канадската компания Alliance Atlantis. На 16 май 2007 г. CBS обнови шоуто за осми сезон, който започна продукция през юли и започна излъчване в четвъртък, 27 септември 2007 г.

Има два вторични сериала - „От местопрестъплението: Маями“ и „От местопрестъплението: Ню Йорк“.

Персонажи:

Д-р Гил Грисъм (Уилям Питърсън) - шефът на нощната смяна, със специалност по ентомология и биология роден на 17 Август 1956 г. Методичен и точен, за известно той е има усложнение, наречено отосклероза (наследено от майка му), което е заплашва да отнеме слуха му и работата му в екипа. Озвучава се от Николай Николов.

Катрин Уилоуз (Мардж Хелгенбъргър) - заместничка на Грисъм при отсъствие, самотна майка на дъщеря си Линдси. Печелила пари за колежа чрез работата си като стриптизьорка. Озвучава се от Ани Василева.

Уорик Браун (Гари Дурдан) - със специалност по химия, също така възстановяващ се от зависимост към хазарта. Не е ползвал професионална помощ за проблема си, по-скоро неговият шеф Гил Грисъм му е помогнал да преодолее проблема си. Озвучава се от Силви Стоицов.

Никълъс „Ник“ Стоукс (Джордж Ийдс) - приятелски настроен бивш играч на бейзбол в колежански отбор, той е често критикуван за слабостта си да съчуства прекалено много на жертвите. Не много дабър в служенето си с оръжия. Озвучава се от Борис Чернев.

Сара Сайдъл (Джроджа Фокс) - със специалност по физика, напуснала Сан Франциско и присъединила се към екипа след смъртта на Холи Грибс, член на нощната смяна. Напълно отдадена на работата си, тя е готова почти на всичко за да възтържествува справедливостта. Баща ѝ е бил алкохолик, който често е биел майка ѝ, която в крайна сметка го е убила; в резултат на това Сара е прекарала детството си в приемни семейства. Това е и причината тя да има трудности да разследва случаи на домашно насилие. Озвучава се от Христина Ибришимова.

Капитан Джеймс „Джим“ Брас (Пол Гилфойл) - бивш шеф на нощната смяна, бива понижен след смъртта на Холи Грибс. Роден е в Ню Джърси. Остава на работа в екипа дори след проблемите с дъщеря си Ели във втория сезон. Често провежда разпитите със заподозрените, като саркастичното му чувство за хумор поддържа настроението в сериала. Озвучава се от Борис Чернев.

Грегъри „Грег“ Сандърс (Ерик Шманда) - най-новият член на екипа, Грег е бил ДНК анализатор през първите пет сезона на сериала. Известен с шантавото си поведение и енциклопедични знания в различни научни сфери, както и с навика да слуша Мерилин Менсън по време на работа под претекст, че му помага да се концентрира. Въпреки имиджа си на бунтар, Грег не оспорва твърдението, че е останал девствен до 22 годишна възраст. Озвучава се от Силви Стоицов.

Д-р Албърт „Ал“ Робинс (Робърт Дейвид Хол) - съдебният патолог. Често единственият, който разбира Грисъм и обратно. Двамата са близки приятели. Женен с три деца, има два изкуствени крака, за които е намекнато, че е изгубил по време на инцидент на работа. Озвучава се от Борис Чернев.

Дейвид Ходжес (Уолъс Лангхам) - лабораторен техник, който е преместен от криминалната лаборатория в Лос Анджелис в тази в Лас Вегас. Персонажът на Ходжес изпълнява комичния елемент в сериала, но повечето от екипа го намират за неприятен и дразнещ. Първата поява на Ходжес е в 11 епизод от трети сезон. Озвучава се от Николай Николов и от Силви Стоицов в 22 епизод на трети сезон.

В България сериалът не се препоръчва на лица под 12 години. За пръв път червената точка се ползва в 16 епизод от четвърти сезон.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: От местопрестъплението

От местопрестъплението празнува епизод 300

"От местопрестъплението" се завръща в ефира на Нова с 12 сезон

Тед Дансън в премиерния 12-и сезон на ”От местопрестъплението”

Детектив Хорейшо се завръща в ефира на Нова ТВ

От местопрестъплението - 11 сезон